Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνεχίζονται οι πιέσεις προς την Τουρκία
[Η Ναυτεμπορική]: Συνεχίζονται οι πιέσεις προς την Τουρκία

[Η Ναυτεμπορική]: Συνεχίζονται οι πιέσεις προς την Τουρκία

Με την Τουρκία να διατηρεί την προκλητική της στάση στην Ανατολική Μεσόγειο, εκδίδοντας από τη μία νέες Navtex για τη διενέργεια ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και συνεχίζοντας από την άλλη τον εμπρηστικό τόνο στη ρητορική της, αυξάνονται οι πιέσεις προς τη γειτονική χώρα για αποκλιμάκωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε εκ νέου μήνυμα στην Τουρκία για την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μεσόγειο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου προκειμένου να αποφύγει τις κυρώσεις. «Κανένας δεν μπορεί να εκβιάσει ή να εκφοβίσει την ΕΕ με απειλές ή κραυγές. Ψάχνουμε έναν τρόπο να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην Τουρκία.»,δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς προειδοποιώντας πως «αν στις 25 βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση είναι λογικό να επιβληθούν κυρώσεις. Αυτή τη στιγμή όλο το πλέγμα των κυρώσεων είναι πάνω στο τραπέζι».

Την ίδια ώρα και παρόλο που η Τουρκία δηλώνει έτοιμη για διάλογο , ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για αδικία στην Ανατολική Μεσόγειο . «Ο λόγος της δράσης μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχει στόχο την αναζήτηση του δικαίου και της δικαιοσύνης. Αγνοούν την μεγάλη έκταση της Τουρκίας 780.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων. Η προσπάθεια εγκλωβισμού στις ακτές της, με ένα νησί 10 τ.χλμ, είναι ξεκάθαρη έκφραση αδικίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!