Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνεχίζεται το lockdown για ακόμα μία εβδομάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Συνεχίζεται το lockdown για ακόμα μία εβδομάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Συνεχίζεται το lockdown για ακόμα μία εβδομάδα

Άνοιγμα καταστημάτων με την υπηρεσία click away, Θεσσαλονίκη, 14 Δεκεμβρίου 2020.

Η ανησυχία για την ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές, το αποτύπωμα των οποίων θα φανεί σε περίπου 10 ημέρες και ο ψυχρός καιρός για ακόμη δύο μήνες, οδήγησε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να εισηγηθεί παράταση των μέτρων. Στοίχημα είναι η διατήρηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας σε χαμηλά επίπεδα.

Έτσι παρατείνεται ως τουλάχιστον τις 18 Ιανουαρίου, η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, καθώς και κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης νυχιών, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος. Επιπλέον, για τους χώρους λατρείας διατηρείται το υφιστάμενο σήμερα καθεστώς, δηλαδή τέλεση λειτουργιών και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής χωρίς την παρουσία πιστών. Η ατομική λατρεία είναι δυνατή , δηλαδή στο πλαίσιο άλλης επιτρεπόμενης μετακίνησης. Ως προς τις κηδείες υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται η συμμετοχή α’ βαθμού συγγενών και έως 9 ατόμων.

Σχετικά με τις εταιρείες, συνεχίζεται η υποχρεωτική τηλε-εργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, καθώς και η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.

Όσον αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων, εξακολουθούν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες, με ορισμένες επιπλέον δίκες, ιδίως εκούσιας δικαιοδοσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!