Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνέχεια στο ράλι των bulkers δίνουν οι πράσινες πολιτικές
[Η Ναυτεμπορική]: Συνέχεια στο ράλι των bulkers δίνουν οι πράσινες πολιτικές

[Η Ναυτεμπορική]: Συνέχεια στο ράλι των bulkers δίνουν οι πράσινες πολιτικές

Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporki.gr

Επανάληψη του ράλι του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους βλέπουν και για το δεύτερο εξάμηνο πολλοί αναλυτές του κλάδου χύδην ξηρού φορτίου, ενώ και η στροφή, μακροπρόθεσμα, των χωρών προς την «πράσινη» ανάπτυξη και την εστίαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται να προσδώσει μια νέα δυναμική στο εμπόριο ορυκτών και πρώτων υλών, ευνοώντας περαιτέρω το διά θαλάσσης εμπόριο χύδην ξηρού φορτίου.

Το σιδηρομετάλλευμα φαίνεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη στροφή του πλανήτη προς ένα πιο πράσινο μέλλον.
Προσωρινά πάντως η πολύ καλή εικόνα και αίσθηση που κυριαρχεί μεταξύ των εμπλεκομένων στον κλάδο του χύδην ξηρού φορτίου σκιάζεται έως έναν βαθμό από την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και τις τυχόν επιπτώσεις αυτής στο θαλάσσιο εμπόριο.

Σύμφωνα με μία ανάλυση του ναυλομεσιτικού οίκου Allied Shipbroking, οι πρόσφατες εξελίξεις διεθνώς με τη μετάλλαξη Δέλτα υπενθυμίζουν το πόσο εύθραυστη είναι η γενικότερη κατάσταση, ενώ ένας επιπλέον παράγοντας υπονόμευσης μιας καλής πορείας της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου είναι η επανεμφάνιση πληθωριστικών πιέσεων.

Αναντιστοιχία αξιών και ναύλων

Πάντως, ο ναυλομεσιτικός οίκος διαπιστώνει αναντιστοιχία μεταξύ των αξιών των πλοίων και των ναύλων. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα ευκολία πρόσβασης στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα στην αγορά, θεωρεί ότι τα επίπεδα τιμών των περιουσιακών στοιχείων καθυστερούν κατά κάποιον τρόπο έναντι των τιμών των ναύλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!