Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το «σύνδρομο της Αβάνας» εξαπλώνεται- Νέο περιστατικό στη Σερβία
[Η Ναυτεμπορική]: Το «σύνδρομο της Αβάνας» εξαπλώνεται- Νέο περιστατικό στη Σερβία

[Η Ναυτεμπορική]: Το «σύνδρομο της Αβάνας» εξαπλώνεται- Νέο περιστατικό στη Σερβία

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις, που μπορεί να προκαλέσουν ζάλη, απώλεια μνήμης και άλλα προβλήματα υγείας, έχουν προκαλέσει απογοήτευση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και έχουν ρίξει το ηθικό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η CIA απομάκρυνε έναν αξιωματικό που υπηρετούσε στη Σερβία τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς υπέστη σοβαρά τραύματα που συνάδουν με τις νευρολογικές επιθέσεις που είναι γνωστές ως «σύνδρομο της Αβάνας».

Αυτό αναφέρουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ τους οποίους επικαλείται η Wall Street Journal.

Το περιστατικό στα Βαλκάνια, το οποίο δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως, είναι η τελευταία εξέλιξη σε αυτό που οι αξιωματικοί περιγράφουν ως μια σταθερή επέκταση των επιθέσεων σε Αμερικανούς κατασκόπους και διπλωμάτες.

Ακόμα περισσότερες ύποπτες επιθέσεις έλαβαν χώρα στο εξωτερικό και στις ΗΠΑ, δήλωσαν σημερινοί και πρώην αξιωματούχοι, μαζί με πρόσφατες αναφορές στην Ινδία και το Βιετνάμ.

«Τις τελευταίες 60 έως 90 ημέρες, υπήρξαν μια σειρά νέων αναφορών κρουσμάτων» στο έδαφος των ΗΠΑ και παγκοσμίως, δήλωσε ο Δρ Τζέιμς Τζορντάνο, καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν, ο οποίος συμβουλεύει την αμερικανική κυβέρνηση για το θέμα. «Θεωρούνται ως έγκυρες αναφορές με επαληθευμένους δείκτες υγείας», είπε.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις, που μπορεί να προκαλέσουν ζάλη, απώλεια μνήμης και άλλα προβλήματα υγείας, έχουν προκαλέσει απογοήτευση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και έχουν ρίξει το ηθικό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, δήλωσαν νυν και πρώην αξιωματούχοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!