Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής για τα εμβόλια – Έκκληση στην AstraZeneca να λάβει μέρος
[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής για τα εμβόλια – Έκκληση στην AstraZeneca να λάβει μέρος

[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής για τα εμβόλια – Έκκληση στην AstraZeneca να λάβει μέρος

Απόψε στις 18:30 (19:30 Ελλάδας) αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής και η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, απηύθυνε έκκληση στη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca να λάβει μέρος στη συνάντηση, να παρέχει ολοκληρωμένες πληροφορίες και να ανταποκριθεί στις συμβατικές, κοινωνικές και ηθικές της υποχρεώσεις της.

Η κ. Κυριακίδου επισήμανε ότι τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενωμένα έναντι της AstraZeneca και πως η εταιρεία πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, καθώς ως παραγωγός εμβολίων, έχει ηθικές, κοινωνικές και συμβατικές ευθύνες, τις οποίες πρέπει να τηρήσουν.

Η άποψη ότι η φαρμακευτική εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να εκπληρώσει επειδή υπογράψαμε μια συμφωνία «βέλτιστης προσπάθειας» δεν είναι ούτε σωστή ούτε αποδεκτή”, ανέφερε και εξήγησε ότι υπογράφηκε μια προγενέστερη σύμβαση αγοράς για ένα προϊόν που δεν υπήρχε τότε και το οποίο εξακολουθεί να μην έχει εγκριθεί ακόμη. Και υπογράφηκε με ακρίβεια για να διασφαλιστεί πως η εταιρεία θα προετοιμάσει την παραγωγική ικανότητά της να παράγει το εμβόλιο νωρίς, έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει έναν ορισμένο όγκο δόσεων την ημέρα που θα εγκριθεί”.

Όπως τόνισε “η λογική αυτών των συμφωνιών ήταν και είναι έγκυρη: παρέχουμε μια επένδυση χωρίς κίνδυνο εκ των προτέρων, προκειμένου να πάρουμε μια δεσμευτική συναίνεση από την εταιρεία να προ-παραγάγει, ακόμη και πριν λάβει την έγκριση”.

Το να μην είναι σε θέση να διασφαλίσουν την παραγωγική ικανότητα είναι αντίθετη με το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!