Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Τασούλα με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας
[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Τασούλα με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας

[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Τασούλα με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας

Την πεποίθηση ότι η μόνη εγγύηση για να προχωρήσουν οι λαοί μας ειρηνικά και με προκοπή, είναι η προσήλωση στις αξίες της χάρτας του ΟΗΕ και στο Δίκαιο της θάλασσας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνελεύσεως της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Byeong-Seug Park.

«Η εισβολή που έγινε το καλοκαίρι του 1950 στην Κορέα, περιέργως άλλα όχι παραλόγως, διευκόλυνε την επιτάχυνση της ένταξης της Ελλάδος και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», υπενθύμισε ο κ. Τασούλας στον ομόλογό του.

«Η Ελλάδα και η Κορέα μπορεί γεωγραφικά να είναι χώρες απομακρυσμένες, αλλά με βάση την Ιστορία τους, τους κοινούς τους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία και τις ίδιες αξίες, του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, είναι πολύ κοντινές τελικά» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, ευχαριστώντας εν συνεχεία τον κ. Byeong-Seug Park για την τιμή που κάνει η Κορέα να κατασκευάσει «ένα νέο μνημείο για τους Έλληνες που πολέμησαν για την ελευθερία της Κορέας, σε πολύ πιο διακεκριμένη, σε πολύ πιο εξέχουσα θέση».

Ο κ. Τασούλας εξήρε τη Δημοκρατία της Κορέας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία, σημειώνοντας απευθυνόμενος προς τον κ. Byeong-Seug Park, ότι «όλος ο κόσμος και η Ελλάδα παρακολούθησε την πρωτοποριακή επιτυχία της χώρας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, κυρίως μέσω της εξέτασης του πληθυσμού και της αυτοπροστασίας του».

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Εθνοσυνελεύσεως της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Byeong-Seug Park, αφού ευχαρίστησε τον κ. Τασούλα για τη θερμότατη υποδοχή, αναφέρθηκε στην επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς «τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση, που η Ελλάδα απέστειλε 10.000 άντρες στον πόλεμο της Κορέας».

«Είμαστε αιώνια ευγνώμονες στους Έλληνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!