Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Ινφαντίνο – Τσέφεριν το απόγευμα
[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Ινφαντίνο – Τσέφεριν το απόγευμα

[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Ινφαντίνο – Τσέφεριν το απόγευμα

Πολλοί από τους «σπόρους» του αυριανού ποδοσφαίρου θα μπορούσαν να «φυτευτούν» τις επόμενες ώρες, μετά τη συνάντηση κορυφής που έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα στη Ζυρίχη μεταξύ του Τζάνι Ινφαντίνο, προέδρου της FIFA και του Αλεξάντερ Τσέφεριν, προέδρου της UEFA.

Θέμα της συνάντησης; Τι άλλο από την ιδέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια και η μεταρρύθμιση στο ποδοσφαιρικό καλαντάρι που πρότεινε η διεθνής ομοσπονδία και βρίσκεται ήδη υπό μελέτη, με προοπτική έγκρισης τον Δεκέμβριο.

Οι θέσεις είναι πολύ μακρινές, καθώς η UEFA φοβάται ότι το νέο καλαντάρι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις διοργανώσεις της. Το ενιαίο παράθυρο για τα προκριματικά που παρουσίασε η FIFA θα είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του Nations League, στο οποίο η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει στοιχηματίσει πολλά.

Επιπλέον, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ανά δύο έτη «μετατοπίζει» το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε… περίεργα χρόνια, με πρώτο άμεσο αποτέλεσμα το πρόβλημα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του 2028, τα οποία έχουν ήδη πωληθεί εν μέρει.

Η UEFA μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη της CONMEBOL στο θέμα, όπως και στους συλλόγους και στους γιατρούς που που ανησυχούν για τον υπερβολικό αριθμό αγώνων στους οποίους θα μπορούσαν να υποβληθούν οι παίκτες, εκτός από τη βέβαιη απώλεια αξίας εθνικών και ηπειρωτικών πρωταθλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, οι άλλες ήπειροι αυτή τη στιγμή φαίνονται να τάσσονται υπέρ της πρότασης της FIFA.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!