Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση υφ. Παιδείας και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις άδειες ανατροφής υπαλλήλων και εκπαιδευτικών
[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση υφ. Παιδείας και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις άδειες ανατροφής υπαλλήλων και εκπαιδευτικών

[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση υφ. Παιδείας και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις άδειες ανατροφής υπαλλήλων και εκπαιδευτικών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, 23 Σεπτεμβρίου 2020, μεταξύ του προεδρείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της υφυπουργού Παιδείας, κ. Σοφίας Ζαχαράκη, για το θέμα των αδειών ανατροφής των νεοδιόριστων δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών, ύστερα από αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο νομικός σύμβουλος της υφυπουργού.

Το προεδρείο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανέλυσε στην υφυπουργό Παιδείας, διεξοδικά, το θέμα που δημιουργεί η υπ’ αριθμ. 64/2008 γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ., η οποία χορηγεί τμήμα της άδειας ανατροφής στους νεοδιόριστους δημοσίους υπαλλήλους, ανάλογα με την ηλικία του τέκνου. Ανέλυσε, επίσης, το τεράστιο ζήτημα που δημιουργεί σε βάρος των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, η υπ’ αριθμ. 108357/Ε3/21-08-20 εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε., η οποία καταργεί εντελώς τις άδειες ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, που έχουν τέκνα ηλικίας 2-4 ετών.

Το προεδρείο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή και το υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.53β/810/οικ.17164/10-09-20 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, ζήτησε από την υφυπουργό Παιδείας, στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης προστασίας της οικογένειας, της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας, τη δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση των εκπαιδευτικών με τους άλλους νεοδιόριστους δημοσίους υπαλλήλους. Ταυτόχρονα, ζήτησε την άμεση συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο θέμα με νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα καταργεί την υπ’ αριθμ. 64/2008 γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. και θα χορηγεί στους νεοδιόριστους υπαλλήλους ολόκληρη την άδεια ανατροφής μέχρι την ηλικία των 4 ετών, αφαιρουμένης της άδειας που έλαβαν κατά το παρελθόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!