Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Φραγκογιάννη- ΥΦΥΠΕΞ Λιβύης: Η Ελλάδα η πρώτη χώρα στη Λιβύη με επιχειρηματική αποστολή
[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Φραγκογιάννη- ΥΦΥΠΕΞ Λιβύης: Η Ελλάδα η πρώτη χώρα στη Λιβύη με επιχειρηματική αποστολή

[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Φραγκογιάννη- ΥΦΥΠΕΞ Λιβύης: Η Ελλάδα η πρώτη χώρα στη Λιβύη με επιχειρηματική αποστολή

Το μήνυμα πως η Ελλάδα θέλει μια Λιβύη να στέκεται μόνη της στα πόδια και ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης κατά τη συνάντησή του με τον Λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών M. Khalil Issa, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, στην Τρίπολη.

Σε κοινές δηλώσεις, ο κ. Φραγκογιάννης εξέφρασε την ανάγκη απόσυρσης των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη και διαμήνυσε πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε προξενείο στη Βεγγάζη και είναι η πρώτη χώρα που έρχεται στη Λιβύη με επιχειρηματική αποστολή.

Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξή του στη διενέργεια εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Απευθυνόμενος στον Λίβυο ομόλογό του, τον ευχαρίστησε που αναγνωρίζει τη δουλειά που έχει κάνει η Ελλάδα, τηρώντας τις υποσχέσεις της, να φέρει την επιχειρηματική κοινότητα στη Λιβύη, όπως έκανε πριν από λίγο καιρό με τη συνδρομή με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Από τη μεριά του, ο Λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών M. Khalil Issa εξέφρασε την εκτίμησή του για την αποστολή της επιχειρηματικής αποστολής, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη χώρα που το πραγματοποίησε. Εξίσου, εξέφρασε την εκτίμησή του για τις ελληνικές θέσεις σε ό,τι αφορά τη Λιβύη και για όλα τα βήματα της για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων συνεργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!