Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Ν. Δένδια- Μ.Οσμάνι: Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων
[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Ν. Δένδια- Μ.Οσμάνι: Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων

[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Ν. Δένδια- Μ.Οσμάνι: Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι συζητήσεις τους επικεντρώθηκαν σε διμερή ζητήματα, την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Μετά τη συνάντησή τους, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών υπέγράψουν τρία Μνημόνια Συνεργασίας. Συγκεκριμένα αφορούν στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και μεταξύ του Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορά της Βόρειας Μακεδονίας Invest North Macedonia.

Η δήλωση του Νικου Δένδια μετά τη συνάντηση:

«Αγαπητέ Υπουργέ, αγαπητέ Μπουγιάρ, χαίρομαι πραγματικά που σε συναντώ για άλλη μια φορά εδώ στην Αθήνα, λίγους μήνες μετά τη σύντομη συνομιλία που είχαμε στο περιθώριο του Economist Forum.

Όπως είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε επί μακρόν, υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για τις διμερείς μας σχέσεις, στη βάση κοινών προσπαθειών για αμοιβαίως επωφελείς σχέσεις.

Σήμερα πηγαίνουμε τις σχέσεις μας ένα βήμα παραπέρα υπογράφοντας τρία Μνημόνια. Το πρώτο για συνεργασία μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών, το δεύτερο στον τομέα της πολιτικής προστασίας και το τρίτο για συνεργασία μεταξύ των αντίστοιχων φορέων των δύο χωρών μας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Οι οικονομικές σχέσεις, ο ενεργειακός τομέας και η διασυνδεσιμότητα είναι στην πρώτη γραμμή των σχεδίων μας για εμβάθυνση της συνεργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!