Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας: «Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα μας»
[Η Ναυτεμπορική]: Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας: «Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα μας»

[Η Ναυτεμπορική]: Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας: «Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα μας»

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα της για την ασφάλεια της χώρας και την ευημερία των γειτόνων της. Η Τουρκία έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας, αναφέρεται σε ένα από τα συμπεράσματα που κατέληξε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας μετά από συνεδρίαση 5 ωρών, υπό τον πρόεδρο Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την η ΕΡΤ, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα της για την ασφάλεια της χώρας και την ευημερία των γειτόνων της. Η Τουρκία έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας. Το επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στα νότια σύνορα της με σκοπό την πάταξη των τρομοκρατικών οργανώσεων και για την ασφάλεια της χώρας».

Σχετικά με την Κύπρο: «Η Τουρκία με αποφασιστικότητα θα συνεχίσει να στηρίζει μια λύση δυο ανεξάρτητων, ισότιμων και κυρίαρχων κρατών και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τoυρκοκυπρίων»

Αιγαίο /Μεσόγειος: «Η Τουρκία υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφευχθούν οποιεσδήποτε προκλήσεις, που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, παράνομες ενέργειες και επιθετικές δηλώσεις προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή για την επίτευξη πρόοδο επί των προβλημάτων μέσω αμοιβαίου διαλόγου στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονία και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και την Μεσόγειο».

Για το Παλαιστινιακό: «Καταδικάζουμε έντονα την παράνομη κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και την απάνθρωπες ενέργειες του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!