Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: Σχέδια για ελάφρυνση στις κεφαλαιακές απαιτήσεις των τραπεζών
[Η Ναυτεμπορική]: Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: Σχέδια για ελάφρυνση στις κεφαλαιακές απαιτήσεις των τραπεζών

[Η Ναυτεμπορική]: Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: Σχέδια για ελάφρυνση στις κεφαλαιακές απαιτήσεις των τραπεζών

Οι ρυθμιστικές αρχές θα συζητήσουν τον επόμενο μήνα πώς θα μειώσουν την πίεση στις τράπεζες παγκοσμίως, με το να διατηρούν άσκοπα μεγάλα κεφαλαιακά επίπεδα σε κάθε χώρα που δραστηριοποιούνται, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB).

Οι τράπεζες συχνά εκφράζουν παράπονα ότι πρέπει να διαθέτουν υψηλά επίπεδα κεφαλαίων και ρευστότητας για κάθε ξένο υποκατάστημα, επειδή οι κατά τόπους ρυθμιστικές αρχές δεν εμπιστεύονται την εθνική αρχή της τράπεζας, όταν σε μια κρίση θα χρειασθεί να απελευθερωθούν κεφάλαια σε επίπεδο ομίλου.

Η δυσπιστία, ένα χαρακτηριστικό της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης πριν από μια δεκαετία, αποτρέπει την ενοποίηση των κεφαλαιαγορών, αυξάνοντας το κόστος για τις τράπεζες και τους χρήστες.

Με βάση τα προκαταρκτικά διδάγματα από την πανδημία του κορωνοϊού, το FSB δήλωσε ότι στη συνάντησή του στις 30 Νοεμβρίου, θα συζητηθούν οι «ενέργειες» που θα μπορούσαν να ληφθούν για την «αποτροπή των επιζήμιων εμποδίων και του κατακερματισμού» των κεφαλαίων και της ρευστότητας.

Θα «ενθαρρύνει επίσης τη διασυνοριακή συνεργασία και την επικοινωνία, καθώς και άλλες δράσεις για την προώθηση της εμπιστοσύνης σε περιόδους κρίσης».

Αυτές οι δράσεις ενδεχομένως να απαιτούν ευρύτερη χρήση «μνημονίων κατανόησης», μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών.

Το FSB συντονίζει τους δημοσιονομικούς κανόνες για τη G20, οι υπουργοί Οικονομικών της οποίας θα συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα.

Η αρχή εξετάζει επίσης πώς οι ρυθμιστικές αρχές από διαφορετικές χώρες θα μπορούσαν να «παραμερίζουν» η μία την άλλη, στην περίπτωση που έχουν παρόμοια ισχυρούς κανόνες, ούτως ώστε να αποφεύγονται δαπανηρές επικαλύψεις αναφορικά με τη συμμόρφωση των χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!