Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Συμβολαιογράφοι: Επιστολή στον πρωθυπουργό για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων φορολογίας
[Η Ναυτεμπορική]: Συμβολαιογράφοι: Επιστολή στον πρωθυπουργό για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων φορολογίας

[Η Ναυτεμπορική]: Συμβολαιογράφοι: Επιστολή στον πρωθυπουργό για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων φορολογίας

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν 384 συμβολαιογράφοι από όλη τη χώρα, για τον καθορισμό της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου και τον τρόπο κοινοποίησης πράξεων προσδιορισμού φόρου.

Σε επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνουν ότι η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για τον καθορισμό της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου, κοινοποίησης πράξεων προσδιορισμού φόρου και λήψης πιστοποιητικών της φορολογίας κεφαλαίου δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των ΔΟΥ, στη ροή των συναλλαγών, στους φορολογούμενους πολίτες και σε όλους τους επαγγελματίες που σχετίζονται με την εφαρμογή της και ιδιαίτερα στους συμβολαιογράφους, στο σώμα των οποίων ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων.

Παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, επισημαίνουν οι συμβολαιογράφοι, στις 30/6/2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ όλων των προϊσταμένων των ΔΟΥ, του κ. Πιτσιλή και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου της ΑΑΔΕ, Μαρίας Μενούνου, κι αποφασίστηκε να εφαρμοστεί κατά γράμμα η με αριθμ. 1137/2020 επίμαχη απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, ενώ παράλληλα διαβιβάστηκε σχετική εντολή προς όλες τις ΔΟΥ.

Οι συμβολαιογράφοι ζητούν από τον πρωθυπουργό να επιλύσει το θέμα που έχει προκύψει, «με την ελπίδα να πρυτανεύσει η λογική και η ρεαλιστική αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης».

Αναλυτικά, η επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με μεγάλη, δυστυχώς, αγανάκτηση, όχι μόνο δική μας, αλλά και των πολιτών που συναλλάσσονται μαζί μας, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι, σχετικά με την δυσλειτουργία τού δημοσίου τομέα, σε όλο το φάσμα αυτού και κυρίως, μετά και την δημοσίευση της Απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., με αριθμό 1137/2020 (ΦΕΚ Β 2423/18-6-2020), των τμημάτων του κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ.

Λόγω της επαγγελματικής μας δραστηριότητας συναλλασσόμεθα, με πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά κυρίως και προεχόντως με τα τμήματα Κεφαλαίου και Εισοδήματος των Δ.Ο.Υ.

Προ κορονοϊού, προσερχόμενοι οι πολίτες στα τμήματα Κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ., διεκπεραίωναν τις υποθέσεις τους, τις σχετικές με μεταβιβάσεις ακινήτων, γονικές παροχές, δωρεές κ.λ.π., κατά νόμον αυθημερόν, δεδομένου ότι ο αρμόδιος υπάλληλος, αφού παραλάμβανε τη δήλωση, έλεγχε την πληρότητα του φακέλου και βεβαίωνε το φόρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!