Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το συμβιβαστικό «πακέτο» για τα αναδρομικά των συνταξιούχων
[Η Ναυτεμπορική]: Το συμβιβαστικό «πακέτο» για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

[Η Ναυτεμπορική]: Το συμβιβαστικό «πακέτο» για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Ψαλιδισμένα αναδρομικά καταβάλλονται έως το τέλος του έτους σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, ενώ η αγωνία κορυφώνεται για τους χαμηλοσυνταξιούχους που μένουν εκτός επιστροφών. Σύμφωνα με τη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση, αναδρομικά από τις αντισυνταγματικές περικοπές του 2012 θα πρέπει να περιμένουν περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι που είχαν το 2012 άθροισμα κύριων και επικουρικών πάνω από 1.000 ευρώ μικτά.

Τα ποσά που θα εισπράξουν τώρα ως αναδρομικά οι συνταξιούχοι αφορούν τις περικοπές των κύριων συντάξεων που επήλθαν με το δεύτερο μνημόνιο και τους νόμους 4051 και 4093 του 2012. Τα αναδρομικά θα τα λάβουν εφάπαξ έως το τέλος του 2020 -δηλαδή οκτώ χρόνια μετά τις περικοπές και πέντε χρόνια μετά την απόφαση του ΣτΕ που τις έκρινε αντισυνταγματικές- όλοι οι συνταξιούχοι που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, είτε έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη είτε όχι.

Εκτός των επιστροφών μένουν οι αντισυνταγματικές περικοπές των επικουρικών και η κατάργηση των δώρων που επήλθαν με τους ίδιους νόμους. Το αποτέλεσμα είναι πως τα αναδρομικά θα είναι για όλους μειωμένα από 800 έως 2.000 ευρώ, συγκριτικά με τις δυνητικές διεκδικήσεις. Εξαιτίας της ίδιας φόρμουλας, εντελώς εκτός επιστροφών μένουν πάνω από ένα εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχοι, που είχαν συνταξιοδοτικό εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ μικτά το 2012.

Η ρύθμιση δίνει τα αναδρομικά του 11μήνου (11 Ιουνίου 2015 έως 13 Μαΐου 2016) μόνο από τις περικοπές των κύριων συντάξεων, ενώ προβλέπει πως οι συνταξιούχοι που θα τα λάβουν παραιτούνται από τις δυνητικές μελλοντικές διεκδικήσεις τους για καταργήσεις δώρων και μειώσεις επικουρικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!