Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι συμβαίνει με τους μετανάστες από την Αϊτή στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού
[Η Ναυτεμπορική]: Τι συμβαίνει με τους μετανάστες από την Αϊτή στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

[Η Ναυτεμπορική]: Τι συμβαίνει με τους μετανάστες από την Αϊτή στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι θα εντείνουν τον αριθμό των «πτήσεων απομάκρυνσης» για χιλιάδες μετανάστες που έχουν φτάσει στην παραμεθόρια πόλη Ντελ Ρίο του Τέξας. Οι μετανάστες, πολλοί από αυτούς Αϊτινοί, κρατούνταν σε μια περιοχή που ελέγχεται από το Τελωνείο και την Προστασία των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP) κάτω από τη Διεθνή Γέφυρα Ντελ Ρίο, από την οποία περνάει ο ποταμός Ρίο Γκράντε στο Μεξικό.

Τα βίντεο έδειξαν χιλιάδες ανθρώπους κάτω και γύρω από τη γέφυρα. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν το συνολικό ποσό κοντά στις 14.000.

Η CBP απέστειλε 400 επιπλέον άτομα για να «βελτιώσει τον έλεγχο της περιοχής», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, αποκαλύπτοντας τα σχέδιά του για τον περιορισμό της κατάστασης.

Το λιμάνι εισόδου στο Ντελ Ρίο έκλεισε προσωρινά και η κυκλοφορία αναπροσαρμόζεται για να απαλλαγεί από τα σημεία συμφόρησης που είχαν δημιουργηθεί στη γέφυρα.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Homeland Security) δήλωσε ότι «θα εξασφαλίσει πρόσθετες μεταφορές για να επιταχύνει τον ρυθμό και να αυξήσει την ικανότητα των πτήσεων απομάκρυνσης προς την Αϊτή και άλλους προορισμούς στο ημισφαίριο μέσα στις επόμενες 72 ώρες».

Είπε ότι μετέφερε περίπου 2.000 άτομα έξω από το Ντελ Ρίο σε άλλες τοποθεσίες την Παρασκευή για επεξεργασία και πιθανή απομάκρυνση από τις ΗΠΑ.

Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι η διοίκηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν λαμβάνει μέτρα για «τη μείωση του συνωστισμού και τη βελτίωση των συνθηκών για τους μετανάστες στο αμερικανικό έδαφος» και συνεργάζεται με «χώρες προέλευσης και διέλευσης στην περιοχή» για να δεχτεί εκείνους που ζούσαν προηγουμένως σε αυτές τις χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!