Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Συμφωνία Sanofi με Translate Bio για εμβόλιο Covid-19
[Η Ναυτεμπορική]: Συμφωνία Sanofi με Translate Bio για εμβόλιο Covid-19

[Η Ναυτεμπορική]: Συμφωνία Sanofi με Translate Bio για εμβόλιο Covid-19

Η γαλλική φαρμακευτική Sanofi προχώρησε σε συμφωνία συνολικής αξίας 2 δισ. δολ. με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Translate Bio για τη δημιουργία εμβολίων κατά του Covid-19, επεκτείνοντας τη συνεργασία τους.

Η συμφωνία ενισχύει τη Sanofi στην αγορά που «τρέχει» να προλάβει ένα ασφαλές εμβόλιο κατά της πανδημίας.
Οι εταιρείες τόνισαν ότι θα επεκτείνουν τη συνεργασία στην ανάπτυξη ευρείας γκάμας εμβολίων τύπου mRNA. Πρόκειται για τεχνολογία – στην οποία ειδικεύεται η Translate Bio- όπου τα άνθρώπινα κύταρρα «μαθαίνουν» να δημιουργούν συγκεκριμένες πρωτεΐνες που παράγουν αντισώματα στην ασθένεια.

Η Sanofi θα αποκτήσει το 7,2% της Translate Bio και αποκλειστικά δικαιώματα ανάπτυξης, παρασκευής και πώλησης εμβολίων με τη χρήση της τεχνολογίας της αμερικανικής εταιρείας.

Η Sanofi αναμένει το εμβόλιο mRNA κατά του Covid-19 να αρχίσει κλινικές δοκιμές εντός του έτους και αν αυτές είναι επιτυχημένες να λάβει έγκριση στο δεύτερο μισό του 2021.

Ο όμιλος δουλεύει επίσης πάνω σε ένα ακόμη εμβόλιο κατά του Covid-19 με τη βρετανική GlaxoSmithKline , στοχεύοντας σε έγκριση στις αρχές του 2021.
Η Translate Bio θα λάβει προκαταβολικά 425 εκατ. δολ., (300 εκατ. μετρητά και 125 εκατ. σε μετοχές, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στα 25,59 δολ. ανά μετοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!