Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Συμφωνία μεταξύ διαφημιστών και social media για τη ρητορική μίσους
[Η Ναυτεμπορική]: Συμφωνία μεταξύ διαφημιστών και social media για τη ρητορική μίσους

[Η Ναυτεμπορική]: Συμφωνία μεταξύ διαφημιστών και social media για τη ρητορική μίσους

Το Facebook, το YouTube και το Twitter κατέληξαν σε μια συμφωνία με μεγάλες εταιρείες/διαφημιστές για τον τρόπο με τον οποίο ορίζεται το επιβλαβές περιεχόμενο.

Όπως αναφέρει το BBC, η συμφωνία, η οποία έγινε με τη World Federation of Advertisers (WFA), περιλαμβάνει τη χρήση κοινών ορισμών από τα social media για πράγματα όπως η ρητορική μίσους, η επιθετικότητα και το bullying. Τα brands επίσης θα έχουν καλύτερα εργαλεία για να ελέγχουν πού εμφανίζονται οι διαφημίσεις τους.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από ένα διαφημιστικό μποϊκοτάζ στο Facebook νωρίτερα μέσα στο έτος, που περιελάμβανε πάνω από 1.000 εταιρείες- μεταξύ των οποίων και γιγαντιαία brands όπως η Unilever και η Coca-Cola. Εν μέρει οφειλόταν στην εκστρατεία Stop Hate for Profit, έναν συνασπισμό μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που ζητά από τα brands να αποσύρουν διαφημίσεις για να επιφέρουν αλλαγές στις πολιτικές ρητορικής μίσους στο Facebook. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το BBC, η νέα αυτή συμφωνία είναι μεταξύ των ίδιων των διαφημιστών και των κοινωνικών δικτύων, και δεν περιλαμβάνει τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Επίσης έχει να κάνει συγκεκριμένα με τις διαφημίσεις, καθώς οι πολιτικές περιεχομένου δεν χρειάζεται να αλλάξουν, και οι αποφάσεις για το τι θα κατεβαίνει παραμένουν ξεχωριστές.

Η US Anti-Defamation League, εκ μέρους του Stop Hate for Profit, έκανε λόγο για ένα «πρώιμο βήμα».

«Αυτές οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν εν τέλει δεσμευτεί να κάνουν καλύτερη δουλειά ως προς τον εντοπισμό και την εξέταση μισαλλόδοξου περιεχομένου», είπε ο διευθύνων σύμβουλος, Τζόναθαν Γκρίνμπλατ- προειδοποιώντας ωστόσο πως η συμφωνία αυτή πρέπει να τηρηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!