Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι σημαίνουν τα προ-εγκατεστημένα adware για τους χρήστες φορητών συσκευών
[Η Ναυτεμπορική]: Τι σημαίνουν τα προ-εγκατεστημένα adware για τους χρήστες φορητών συσκευών

[Η Ναυτεμπορική]: Τι σημαίνουν τα προ-εγκατεστημένα adware για τους χρήστες φορητών συσκευών

Έπειτα από ανάλυση των επιθέσεων σε φορητές συσκευές, η Kaspersky αποκάλυψε ότι το 14,8% των χρηστών τους που αποτέλεσαν στόχο κακόβουλου λογισμικού ή adware το 2019 αντιμετώπισαν «μόλυνση» στο system partition, καθιστώντας τα κακόβουλα αρχεία αναπόφευκτα.

Επιπλέον, οι προ-εγκατεστημένες προεπιλεγμένες εφαρμογές διαδραματίζουν επίσης έναν ακόμη ρόλο: ανάλογα με το brand, ο κίνδυνος μη διαγράψιμων εφαρμογών ποικίλλει από 1% έως 5% σε συσκευές χαμηλού κόστους και αυξάνεται έως και 27% σε ακραίες περιπτώσεις.

Μια «μόλυνση» στο system partition συνεπάγεται υψηλό επίπεδο κινδύνου για τους χρήστες «μολυσμένων» συσκευών, καθώς μια λύση ασφάλειας δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στους καταλόγους συστήματος που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αφαιρέσει τα κακόβουλα αρχεία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky, αυτός ο τύπος «μόλυνσης» γίνεται ένας πιο συνηθισμένος τρόπος για την εγκατάσταση adware – λογισμικού που δημιουργήθηκε για να εμφανίζει παρεμβατικές διαφημίσεις. Η «μόλυνση» μπορεί να συμβεί μέσω δύο διαδρομών: η απειλή αποκτά root access σε μια συσκευή και εγκαθιστά adware στο system partition ή ο κώδικας για την εμφάνιση διαφημίσεων εισέρχεται στο firmware της συσκευής προτού ακόμα αυτή καταλήξει στα χέρια του καταναλωτή.

Μεταξύ των απειλών που αποκαλύφθηκαν στα directories του συστήματος, η Kaspersky βρήκε μια ποικιλία κακόβουλων προγραμμάτων – από Trojans που μπορούν να εγκαταστήσουν και να τρέξουν εφαρμογές χωρίς τη γνώση του χρήστη μέχρι λιγότερο απειλητικές, αλλά παρόλα αυτά ενοχλητικές, διαφημίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!