Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σημαντική αύξηση του αριθμού των θανάτων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: Σημαντική αύξηση του αριθμού των θανάτων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: Σημαντική αύξηση του αριθμού των θανάτων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη

Ο αριθμός των μεταναστών που πέθαναν στη θάλασσα προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκε φέτος, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), καλώντας τα κράτη να λάβουν κατεπείγουσα δράση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΔΟΜ σε νέα του έκθεση, τουλάχιστον 1.146 άνθρωποι πέθαναν στη θάλασσα προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Την ίδια χρονική περίοδο του 2020, 513 είχαν χάσει την ζωή τους και 674 το 2019.

«Οι μη στρατιωτικοί οργανισμοί έρευνας και διάσωσης εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια, με την πλειονότητα των πλοίων τους να μένουν αγκυροβολημένα σε ευρωπαϊκούς λιμένες λόγω κατασχέσεων από διοικητικές αρχές και εκκρεμών ποινικών και διοικητικών διαδικασιών κατά μελών του πληρώματος», σημειώνει η έκθεση.

Ο ΔΟΜ σημειώνει επίσης ότι η αύξηση του αριθμού των θανάτων έρχεται σε μια περίοδο που οι αναχαιτίσεις σκαφών που μεταφέρουν μετανάστες από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής αυξάνονται.

Επί χρόνια, η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτούν, εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν την ακτοφυλακή της Λιβύης για να αποτρέπει παράνομους διακινητές να μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες στην Ευρώπη με αυτοσχέδιους λέμβους. Επιπλέον, ένα ιταλικό ναυτικό πλοίο αγκυροβολημένο στην Τρίπολη τους παρέχει τεχνική βοήθεια.

Η λιβυκή ακτοφυλακή, ωστόσο, δέχεται πολλές κατηγορίες για κακομεταχείριση αιτούντων άσυλο, με πολλές ΜΚΟ να καταγγείλουν αυτήν την πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!