Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σήμα της Fed για διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων
[Η Ναυτεμπορική]: Σήμα της Fed για διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων

[Η Ναυτεμπορική]: Σήμα της Fed για διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων

Federal Reserve Chairman Jerome Powell testifies during a House Financial Services Committee hearing on “Monetary Policy and the State of the Economy” in Washington, U.S. July 10, 2019. REUTERS/Erin Scott

Το ενδεχόμενο διατήρησης των χαμηλών επιτοκίων για αρκετά χρόνια, έως ότου η οικονομία ξεπεράσει τελείως την κρίση του κορωνοϊού, άφησε ανοιχτό ο επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ.

“Θεωρούμε ότι η οικονομία χρειάζεται χαμηλά επιτόκια, τα οποία θα στηρίζουν την οικονομική δραστηριότητα για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο” δήλωσε ο Αμερικανός τραπεζίτης, σε συνένευξη που παραχώρησε στο NPR.

“Θα κρατήσει για χρόνια” έσπευσε να επαναλάβει, διαμηνύοντας ότι θα ήταν πρώιμη κάθε σκέψη απόσυρσης των μέτρων στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι σε μία σημαντική μετατόπιση της νομισματικής πολιτικής, η Fed παραδέχθηκε προσφάτως ότι θα επιτρέψει στον πληθωρισμό να κινηθεί άνω του στόχου του 2%. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα θα σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων, προκειμένου να δώσει ώθηση στον πληθωρισμό, ο οποίος διαχρονικά συνδέεται με τα πολύ χαμηλά ποσοστά ανεργίας.

“Έχουμε κάνει πολλά πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε. Αλλά μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Και θα το κάνουμε” επεσήμανε ο Πάουλ, εκφράζοντας την ετοιμότητα της Fed.

Την Παρασκευή, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 8,4% τον Αύγουστο. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι σαφώς υψηλότερο από τον μέσο όρο των τελευταίων ετών, αλλά και αισθητά χαμηλότερο σε σχέση με το 14,7%, το οποίο καταγράφηκε στην κορύφωση της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!