Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σύλλογος δανειοληπτών Β. Ελλάδας: Υποκρισία της Αντιπολίτευσης για τα σωρευμένα χρέη των πολιτών
[Η Ναυτεμπορική]: Σύλλογος δανειοληπτών Β. Ελλάδας: Υποκρισία της Αντιπολίτευσης για τα σωρευμένα χρέη των πολιτών

[Η Ναυτεμπορική]: Σύλλογος δανειοληπτών Β. Ελλάδας: Υποκρισία της Αντιπολίτευσης για τα σωρευμένα χρέη των πολιτών

Για υποκρισία σχετικά με τα σωρευμένα χρέη των πολιτών εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση ο Σύλλογος Δανειοληπτών Β. Ελλάδας.

Ο Σύλλογος αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι σε συνέντευξη που έδωσε η βουλευτής του Σύριζα Έφη Αχτσιόγλου, ανέφερε ότι χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους και γενναίο κούρεμα των διογκωμένων οφειλών.

Επίσης, προσθέτει ο Σύλλογος, ο Σύριζα θα καταθέσει συνολική πρόταση για την επανεκκίνηση της οικονομίας με μέτρα για την αντιμετώπιση του σωρευμένου ιδιωτικού χρέους. Για τα μέτρα ρύθμισης στις τράπεζες, συμπληρώνει ο Σύλλογος, η βουλευτής θυμήθηκε τον «Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών», ο οποίος είπε ότι «δεν τηρείται».

Ο Σύλλογος θυμίζει στην κα Αχτσιόγλου ότι ο ίδιος «Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών» ίσχυε και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, αλλά, όπως υποστηρίζει, ούτε τότε είχε τηρηθεί από τις τράπεζες και είχε απαξιωθεί εντελώς.

«Οι δανειολήπτες, στο πλαίσιο του εν λόγω κώδικα, προσπαθούσαν μάταια να πετύχουν μία βιώσιμη και ρεαλιστική ρύθμιση των οφειλών τους, με γενναίο κούρεμα, όπως ζητάει τώρα η βουλευτής. Η μη εφαρμογή του από τα τραπεζικά ιδρύματα και το νομικό κυνηγητό των δανειοληπτών δεν απασχολούσε ιδιαίτερα την κυρία Αχτσιόγλου και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει ο Σύλλογος.

«Αν μάλιστα θυμηθούμε και τα ‘δωράκια’ του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες, μαζί με την κατάργηση προστασίας της κύριας κατοικίας στο Ν.3869/2010, όπως επίσης και την εισαγωγή της δυσλειτουργικής ‘ηλεκτρονικής πλατφόρμας’, τότε μόνο ως υποκρισία θα μπορούσε να εννοηθεί η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δείξει ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τα σωρευμένα χρέη των πολιτών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δανειοληπτών Β. Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!