Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Συγκροτήθηκε η επιστημονική επιτροπή της Ένωσης Ασθενών
[Η Ναυτεμπορική]: Συγκροτήθηκε η επιστημονική επιτροπή της Ένωσης Ασθενών

[Η Ναυτεμπορική]: Συγκροτήθηκε η επιστημονική επιτροπή της Ένωσης Ασθενών

Συγκροτήθηκε η Επιστημονική Επιτροπή της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με πρόεδρο τον καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Κυριάκο Σουλιώτη και με στόχο να βοηθήσει στην επιστημονική τεκμηρίωση της ανάγκης θεσμικής αναγνώρισης του διακριτού ρόλου των εκπροσώπων ασθενών.

Η Επιστημονική Επιτροπή απαρτίζεται από συνολικά επτά καταξιωμένους Καθηγητές Πανεπιστημίων με αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο και ισχυρή επιδραστικότητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων που σχετίζονται με την υγεία:

  • Μαρία Γαζούλη, Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Μένη Μαλλιώρη, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Σταυρούλα Τσινόρεμα, Καθηγήτρια Σύγχρονης και Νεότερης Φιλοσοφίας και Βιοηθικής, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στην πρώτη συνεδρίαση συμμετείχαν εκ μέρους της Ένωσης η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κατερίνα Κουτσογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Δέδες και ο Διευθυντής Γιώργος Τσιακαλάκης.

Η θητεία της Επιστημονικής Επιτροπής είναι τριετής. Η σύνθεσή της επιβεβαιώνει και αναδεικνύει τον εθνικό χαρακτήρα της Ένωσης, ως ένα ενεργό κύτταρο σκέψης και δράσης των χρόνιων ασθενών για την ανταπόκριση του υγειονομικού συστήματος στις σύγχρονες προκλήσεις. Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται η επιστημονική τεκμηρίωση και γνωμοδότηση επί των προτάσεων πολιτικής της Ένωσης και η στενή συνεργασία και αλληλοτροφοδότηση με τη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο και τις Ομάδες Εργασίας της Συνομοσπονδίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!