Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Σιγουριά για ήρεμο ελληνοτουρκικό καλοκαίρι
[Η Ναυτεμπορική]: Σιγουριά για ήρεμο ελληνοτουρκικό καλοκαίρι

[Η Ναυτεμπορική]: Σιγουριά για ήρεμο ελληνοτουρκικό καλοκαίρι

Ήρεμο καλοκαίρι στο Αιγαίο αναμένει η Αθήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές με την Άγκυρα σε μια σειρά θεμάτων μείζονος σημασίας. Η τουρκική πλευρά συνεχίζει τη ρητορική υψηλών τόνων κυρίως όσον αφορά το Κυπριακό, ωστόσο σε σχέση με το κλίμα έντασης της προηγούμενης χρονιάς έχουν γίνει βήματα προόδου.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός δήλωσε πιο σίγουρος ότι το καλοκαίρι του ‘21 θα είναι πιο ήσυχο από το καλοκαίρι του ‘20. Σημείωσε παράλληλα πως «αν η Τουρκία επιλέξει τον δρόμο της κλιμακούμενης έντασης ως προς τα ελληνοτουρκικά θα υπάρχουν τελικά επιπτώσεις. Και να δείξουμε στο πεδίο ότι ορισμένες πρακτικές δεν είναι αποδεκτές». Σε ερώτηση αν συνομιλούμε με την Τουρκία και αν ο ίδιος συνομιλεί με τον T. Ερντογάν, ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Θα μιλάμε. Και αν υπάρχει λόγος, βεβαίως θα σηκώσω το τηλέφωνο να του μιλήσω (του κ. Ερντογάν) και βεβαίως το ίδιο θα κάνει και αυτός. Όπως υπάρχουν βέβαια και τα κανάλια επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Από τις διερευνητικές επαφές, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τη σχέση που έχουν οι δύο υπουργοί – ο κύριος Δένδιας και ο κύριος Τσαβούσογλου επικοινωνούν τακτικά».

Για ένα σχετικά ήρεμο καλοκαίρι στο Αιγαίο -δίχως νέες προκλήσεις- μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, διαμηνύοντας παράλληλα πως η Ελλάδα δεν τρέφει αυταπάτες σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Τουρκία. «Οι θέσεις παραμένουν εκ διαμέτρου αντίθετες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!