Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Με shutdown κινδυνεύει το αμερικανικό Δημόσιο
[Η Ναυτεμπορική]: Με shutdown κινδυνεύει το αμερικανικό Δημόσιο

[Η Ναυτεμπορική]: Με shutdown κινδυνεύει το αμερικανικό Δημόσιο

Η αμερικανική Γερουσία θα ψηφίσει σήμερα Πέμπτη το πρωί (ώρα Ουάσινγκτον) επί σχεδίου νόμου για τα δημοσιονομικά προκειμένου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην παραλύσει από αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στο σώμα, ο Τσακ Σούμερ.

Το κείμενο θα πρέπει αφού εγκριθεί να υιοθετηθεί το ταχύτερο κι από τη Βουλή των Αντιπροσώπων προκειμένου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να μπορέσει να το υπογράψει κυρώνοντάς πριν από τα μεσάνυχτα για να αποφευχθεί η επαπειλούμενη αναστολή λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών, το λεγόμενο shutdown. «Θα ψηφίσουμε αύριο το πρωί», είπε ο κ. Σούμερ ενώπιον του ημικυκλίου προτού ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Το Κογκρέσο καλείται να αποδυθεί σε κούρσα με τον χρόνο αν θέλει να αποφύγει την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, την ώρα που συζητά ταυτόχρονα δυο νομοσχέδια αποφασιστικής σημασίας για την οικονομική ατζέντα του αρχηγού του κράτους, καθώς και το όριο δανεισμού των ΗΠΑ.

Τα διακυβεύματα είναι τέτοια που ο Δημοκρατικός πρόεδρος προτίμησε να ακυρώσει προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Σικάγο και να παραμείνει στην Ουάσινγκτον για να διαπραγματευθεί με αιρετούς-κλειδιά της παράταξής του.

Η έγκριση προσωρινού προϋπολογισμού και η αύξηση του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους ώστε να μην κηρύξει στάση πληρωμών η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη θεωρητικά θα έπρεπε να είναι εύκολα εγχειρήματα, αφού, υποτίθεται, υπάρχει συναίνεση στο Καπιτώλιο για αυτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!