Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σέρρες: Εντατικοί ψεκασμοί στις περιοχές εμφάνισης κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου
[Η Ναυτεμπορική]: Σέρρες: Εντατικοί ψεκασμοί στις περιοχές εμφάνισης κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου

[Η Ναυτεμπορική]: Σέρρες: Εντατικοί ψεκασμοί στις περιοχές εμφάνισης κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου

Φωτογραφία αρχείου

Εντατικοί ψεκασμοί, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γίνονται στις περιοχές του νομού Σερρών όπου εμφανίστηκαν κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας, «κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα κρούσμα, τα συνεργεία διενεργούν ψεκασμούς σε μια ακτίνα γύρω από την περιοχή, ώστε να προστατευτεί ο πληθυσμός της».

Ο κ. Μήττας τονίζει ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για το συγκεκριμένο θέμα και υπογραμμίζει ότι το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας η οποία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον ιό του Δυτικού Νείλου, διευκρινίζει ότι, αυτά είναι λίγο καλύτερα εφέτος σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Σύσκεψη των δημάρχων του νομού Σερρών

Στο μεταξύ, σύσκεψη για το θέμα είχαν οι δήμαρχοι του νομού Σερρών και όπως δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ενημερώθηκαν από την επιστημονική επιτροπή ότι «ο ιός μεταφέρθηκε στην περιοχή από τα αποδημητικά πουλιά που φτάνουν στη λίμνη Κερκίνη. Στη συνέχεια μεταδόθηκε μέσω των κουνουπιών και στον άνθρωπο».

«Η Περιφέρεια ενέτεινε τους ψεκασμούς για να περιορίσει τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!