Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σέρρες: Ένα «πράσινο σημείο» για περιβαλλοντική συνείδηση
[Η Ναυτεμπορική]: Σέρρες: Ένα «πράσινο σημείο» για περιβαλλοντική συνείδηση

[Η Ναυτεμπορική]: Σέρρες: Ένα «πράσινο σημείο» για περιβαλλοντική συνείδηση

Ένα «Πράσινο Σημείο» που -μεταξύ άλλων θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων, αναμένεται να αποκτήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Σερρών. Το «Πράσινο Σημείο» θα είναι μια πρότυπη περιβαλλοντική υποδομή που θα κατασκευαστεί σε δημοτικό οικόπεδο έκτασης επτά στρεμμάτων και σε απόσταση 3,5 χλμ από την πόλη των Σερρών.

Εκεί, οι πολίτες θα αποθέτουν στους ανάλογους οργανωμένους και ασφαλείς χώρους ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, όπως ογκώδη υλικά, πράσινα απόβλητα (κλαδιά και κορμούς), ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χαρτί και χαρτόνι, καθώς και βρώσιμα λίπη και έλαια. Αλλά και μελάνια εκτυπωτή, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, απλούς λαμπτήρες και λαμπτήρες φθορισμού, κεριά, μπαταρίες, βιβλία, CD, ανάμικτες συσκευασίες, ρούχα, υφάσματα και παπούτσια.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο Δήμος Σερρών θα προωθεί τα υλικά αυτά για ανακύκλωση ή και για επαναχρησιμοποίηση υλικών (όπως βιβλία, πιάτα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ποδήλατα, παιχνίδια) από τους ίδιους τους δημότες.

Εκπαίδευση

Στο «Πράσινο Σημείο» θα λειτουργεί επίσης αίθουσα εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Η χρηματοδότηση του έργου είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,1 εκατομμυρίων ευρώ και θα προέλθει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δήμος Σερρών αποτελεί τον πρώτο από τους 38 Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που εντάσσεται στο τρέχον πρόγραμμα των «Πράσινων Σημείων» της Περιφέρειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!