Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σεπτέμβριος: Σε εφαρμογή τα μέτρα στήριξης «δεύτερης γενιάς»
[Η Ναυτεμπορική]: Σεπτέμβριος: Σε εφαρμογή τα μέτρα στήριξης «δεύτερης γενιάς»

[Η Ναυτεμπορική]: Σεπτέμβριος: Σε εφαρμογή τα μέτρα στήριξης «δεύτερης γενιάς»

Σε εφαρμογή τίθενται σειρά από τα τελευταία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για το πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών για να ακολουθήσει εντός του Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα προχρηματοδότησης επιχειρήσεων με το 35% των ενισχύσεων που έλαβαν μέσω των τριών πρώτων κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Παράλληλα, ήδη οι πρώτες 10.000 επιχειρήσεις της εστίασης έχουν λάβει τα χρήματα που δικαιούνται μέσω του προγράμματος ενίσχυσης του κλάδου μέσω ΕΣΠΑ ενώ εντός του Σεπτεμβρίου ξεκινά η εφαρμογή του αντίστοιχου προγράμματος ενίσχυσης του τουρισμού. Στις αρχές της εβδομάδας σχεδιάζεται να καταβληθούν και οι αποζημιώσεις Ιουλίου τους ιδιοκτήτες που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια .

Επιδότηση πάγιων δαπανών

Σε εφαρμογή έχει τεθεί πλέον το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών ύψους 450 εκατ. ευρώ για 30.922 επιχειρήσεις με 253.360 εργαζόμενους.

Ο συμψηφισμός των φορολογικών οφειλών γίνεται αυτόματα με δυο απλά βήματα :

Βήμα 1: Για τις επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport», προσδιορίζοντας το ποσό που επιθυμούν να διατεθεί για την εξόφληση φορολογικών οφειλών, από την επόμενη ημέρα της υποβολής της αιτήσεων, ελέγχεται καθημερινά από την ΑΑΔΕ με αυτοματοποιημένο τρόπο εάν οι δικαιούχες επιχειρήσεις εμφανίζουν στο TAXIS οφειλές φόρων (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και λοιποί φόροι) που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν στο β’ εξάμηνο του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!