Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΣΕΠΕ: Αναβάθμιση με ΕΡΓΑΝΗ 2, 500 ειδικά tablets και 127 νέους επιθεωρητές εργασίας
[Η Ναυτεμπορική]: ΣΕΠΕ: Αναβάθμιση με ΕΡΓΑΝΗ 2, 500 ειδικά tablets και 127 νέους επιθεωρητές εργασίας

[Η Ναυτεμπορική]: ΣΕΠΕ: Αναβάθμιση με ΕΡΓΑΝΗ 2, 500 ειδικά tablets και 127 νέους επιθεωρητές εργασίας

Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας «δυναμώνει και εκσυγχρονίζεται», με το ΕΡΓΑΝΗ 2, τη διάθεση 500 ειδικών tablets για ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και τους 127 νέους επιθεωρητές εργασίας, δηλώνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η πολιτική ηγεσία του επισημαίνει πως «έχει αποδείξει έμπρακτα την προσήλωσή της στη νομιμότητα στην αγορά εργασίας μέσα από την ενεργή στήριξη του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, τη συνεχή αναβάθμιση του αυτόνομου ρόλου του επιθεωρητή και τη σταθερή ενίσχυση στο έμψυχο δυναμικό του σώματος».

Όπως σημειώνει, ήδη από τον Νοέμβριο του 2019 έως το τέλος Μαΐου 2020 στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας έχουν τοποθετηθεί 52 νέοι υπάλληλοι με την ολοκλήρωση του Α΄ κύκλου κινητικότητας. Παράλληλα, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα η διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ 53 νέων θέσεων (ΠΕ, ΤΕ) μόνιμου προσωπικού. Τέλος, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2021, έχουν εγκριθεί για το ΣΕΠΕ επτά θέσεις ενώ μέσω της Β΄ κύκλου κινητικότητας θα καλυφθούν επιπλέον 15 νέες θέσεις. Συνολικά, το διάστημα 2020-2021 το ΣΕΠΕ θα έχει ενισχυθεί με 127 νέους εξειδικευμένους επιθεωρητές.

Το υπουργείο προχωρά για πρώτη φορά και στον εξοπλισμό των επιθεωρητών του ΣΕΠΕ με 500 ειδικές φορητές συσκευές (tablets) προκειμένου να αναβαθμίσει και να διευκολύνει την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.

Όπως υπενθυμίζει, μέσα από τη δημιουργία του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ 1, στο οποίο έχουν πρόσβαση οι Επιθεωρητές του ΣΕΠΕ, αντιμετωπίστηκαν «αποτελεσματικά και στη ρίζα τους» τα φαινόμενα της αδήλωτης, ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!