Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα σενάρια φοροελαφρύνσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
[Η Ναυτεμπορική]: Τα σενάρια φοροελαφρύνσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

[Η Ναυτεμπορική]: Τα σενάρια φοροελαφρύνσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Εντός του Μαΐου «έρχονται» οι ανακοινώσεις για τη στήριξη των ιδιοκτητών ακινήτων, που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια αλλά και για τα μέτρα στήριξης των κλάδων του τουρισμού και της εστίασης με εφαρμογή όμως από τον Ιούνιο.

Βασικός στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η στήριξη των ιδιοκτητών ακινήτων που εισέπραξαν το 60% του ενοικίου, μέσω διαμοιρασμού του κόστους μεταξύ κράτους και ιδιοκτητών εντός της τρέχουσας χρήσης, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Στα σενάρια που μελετώνται περιλαμβάνονται:

  • Οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν τη ζημία που έχουν υποστεί σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί προσκομίζοντας το συμβόλαιο μίσθωσης και την απόδειξη του ενοικίου που εισέπραξαν. Στη συνέχεια η επιστροφή του ποσού να πραγματοποιηθεί πιθανόν μέσω του φόρου εισοδήματος.
  • Για τους μήνες που οι ιδιοκτήτες χάσουν το 40% του ενοικίου, το υπόλοιπο ποσό να είναι αφορολόγητο, καθώς τα εισοδήματα από ακίνητα φορολογούνται αυτοτελώς. Δεν αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας συνδυασμός των παραπάνω μέτρων.

Σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη, οι έμποροι κατέθεσαν αίτημα η μείωση των ενοικίων κατά 40% να ισχύσει για τις εμπορικές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2020, επιδιώκοντας δίκαιη κατανομή του κόστους μεταξύ ενοικιαστών, ιδιοκτητών και κράτους.

Μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις της Κομισιόν για τον οδικό χάρτη σταδιακής ανάκαμψης του τουρισμού και τη σταδιακή άρση των περιορισμών στα σύνορα που είχαν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού, τα αρμόδια υπουργεία οριστικοποιούν τις αποφάσεις τους για τη στήριξη των κλάδων του τουρισμού και της εστίασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!