Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΣΕΓΕ: «Θύμα» του κορωνοϊού η γυναικεία επιχειρηματικότητα
[Η Ναυτεμπορική]: ΣΕΓΕ: «Θύμα» του κορωνοϊού η γυναικεία επιχειρηματικότητα

[Η Ναυτεμπορική]: ΣΕΓΕ: «Θύμα» του κορωνοϊού η γυναικεία επιχειρηματικότητα

Πολλαπλά πλήγματα στην εποχή του κορωνοϊού έχει δεχτεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενώ δεν διαφαίνεται «φως στην άκρη του τούνελ» όσο επιστρέφει η οικονομία σε συνθήκες καραντίνας, ακόμη και αν αυτή τη φορά το lockdown δεν είναι γενικό, αλλά τοπικής εμβέλειας, σλυμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ).

Τα μηνύματα που δέχεται καθημερινά ο ΣΕΓΕ από τα μέλη του είναι άκρως ανησυχητικά και επιβεβαιώνουν τα ευρήματα των πρόσφατων ερευνών που διενήργησε ο σύνδεσμος για τις επιπτώσεις της πανδημίας. Παράλληλα αποτυπώνουν την κοινωνική και οικονομική απομόνωση, στην οποία οδηγούνται οι γυναίκες.

«Σε εξέλιξη είναι το δεύτερο –μέσα σε λίγους μήνες- ‘’κύμα’’ του κορωνοϊού, ενώ η οικονομική κρίση ‘’χτυπά’’ την πόρτα μας ακόμη πιο έντονα», παρατηρεί η πρόεδρος του ΣΕΓΕ, Λίνα Τσαλταμπάση η οποία διαπιστώνει πως δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για τη στήριξη των γυναικών που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό στίβο.

«Οι γυναίκες επιχειρηματίες ‘’παλεύουν’’ μόνες τους μέσα στα… κύματα του κορωνοϊού και δίνουν μάχη για να επιβιώσουν. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση καταρτίζει σχέδιο δράσης υποστήριξης των επιχειρήσεων, όμως, δυστυχώς, για ακόμη μία φορά από τον σχεδιασμό απουσιάζει η λήψη εξειδικευμένων μέτρων για τη στήριξη των γυναικών, αγνοώντας προφανώς πως η διάσταση των αναγκών των δύο φύλων στη χώρα μας είναι υπαρκτή», τονίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!