Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σχολεία: Επιφυλακτικοί οι λοιμωξιολόγοι για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
[Η Ναυτεμπορική]: Σχολεία: Επιφυλακτικοί οι λοιμωξιολόγοι για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

[Η Ναυτεμπορική]: Σχολεία: Επιφυλακτικοί οι λοιμωξιολόγοι για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Τα δημοτικά σχολεία ανοίγουν μεθαύριο, Δευτέρα, ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί αναφορικά με την επαναλειτουργία διά ζώσης, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι τελικές εισηγήσεις τους θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα πάντα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Σύμφωνα με την κα Βάνα Παπαευαγγέλλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά ανοίγουν έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής στις 11 Ιανουαρίου πρωτίστως για αναπτυξιακούς και δευτερευόντως για εκπαιδευτικούς λόγους καθώς η μακρά παραμονή των παιδιών στο σπίτι έχει επίπτωση στην ψυχική τους υγεία. Ενώ το άνοιγμα θα είναι οριζόντιο ακόμα και σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Η κα.Παπαευαγγέλου, σημείωσε πως «η εκπαίδευση αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα μας». Στόχος των ειδικών – όπως είπε – είναι να ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επόμενο χρονικό διάστημα. Η καθηγήτρια τόνισε πως το πράσινο φως δεν δόθηκε για Γυμνάσια και Λύκεια καθώς «οι ειδικοί φοβούνται και περιμένουν το αποτύπωμα που θα αφήσουν οι γιορτές στην πανδημία».

Εξήγησε δε, ότι η ανησυχία από τις επιπτώσεις της υπερμετάδοσης τις ημέρες των εορτών είναι αυτή που δεν άναψε το πράσινο φως για να ανοίξουν και οι άλλες βαθμίδες, οι οποίες όταν θα ανοίξουν πιθανώς θα γίνει με τεστ στα παιδιά ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ξεκινήσει να μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα για να εξεταστούν δωρεάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!