Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα σχολεία ανοίγουν
[Η Ναυτεμπορική]: Τα σχολεία ανοίγουν

[Η Ναυτεμπορική]: Τα σχολεία ανοίγουν

Του Στράτου Στρατηγάκη
Μαθηματικού – Ερευνητή
stratig@yahoo.com , www.stadiodromia.gr

Τη Δευτέρα ξεκινούν τα σχολεία. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο Υπουργείο Παιδείας για την έγκαιρη προετοιμασία, ώστε την 13η Σεπτεμβρίου να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους. Χρειάστηκε να γίνουν υπερβάσεις για να τρέξουν οι διαδικασίες, κάτι που είναι πολύ δύσκολο όταν έχεις ένα πολύπλοκο και δυσκίνητο μηχανισμό να κινητοποιήσεις.

Το δράμα που παιζόταν κάθε Σεπτέμβριο ήταν να γίνουν οι τοποθετήσεις των μετατιθέμενων και των αποσπασμένων, μετά να γίνουν οι τοποθετήσεις των νεοδιόριστων (όταν γίνονταν διορισμοί) και μετά να μετρηθούν τα κενά για να αρχίσουν να προσλαμβάνονται αναπληρωτές σε δόσεις. Όλα αυτά έφτασαν σε ακραίο σημείο στα χρόνια της κρίσης με αποτέλεσμα να φτάνουν τα σχολεία στο οριστικό πρόγραμμα γύρω στα Χριστούγεννα. Το πιο ακραίο που έχω δει είναι να φθάνει Φεβρουάριος για το οριστικό πρόγραμμα.

Όλο αυτό γινόταν διότι οι διαδικασίες ξεκινούσαν 1η Σεπτεμβρίου, μόλις γυρνούσαν όλοι από τις διακοπές και έπρεπε μέχρι τις 11/9, που ξεκινούν τα σχολεία, να ολοκληρωθούν, πράγμα αδύνατο, αλλά και αδιάφορο για τους διοικούντες την εκπαίδευση, αφού δεν έκαναν τίποτα για να λύσουν το πρόβλημα. Έτσι τα παιδιά ξεκινούσαν με όσους εκπαιδευτικούς είχαν διαθέσιμους και με, συνήθως, 4-5 ώρες διδασκαλίας την ημέρα. Μέχρι να γεμίσει το πρόγραμμα και να φτάσουν στα επτάωρα πέρναγε καιρός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!