Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μ. Σχοινάς: Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα προς μια γνήσια Ένωση Υγείας της ΕΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Σχοινάς: Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα προς μια γνήσια Ένωση Υγείας της ΕΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Σχοινάς: Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα προς μια γνήσια Ένωση Υγείας της ΕΕ

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει τα πρώτα βήματα για την οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, υπό την ευθύνη του οποίου είναι η Ένωση Υγείας. «Σήμερα, κάνουμε ένα μεγάλο, ουσιαστικό βήμα προς μια γνήσια Ένωση Υγείας της ΕΕ» τονίζει ο κ. Σχοινάς και προσθέτει ότι «ενισχύουμε την κοινή διαχείριση κρίσεων για την προετοιμασία και την αντιμετώπιση σοβαρών διασυνοριακών απειλών για την υγεία».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή υποβάλλει μια σειρά προτάσεων για την ενίσχυση του πλαισίου ασφάλειας της υγείας της ΕΕ.«Προκειμένου να ενισχυθεί η καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 και των μελλοντικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην υγεία, απαιτείται περισσότερος συντονισμός σε επίπεδο ΕΕ. Αντλώντας διδάγματα από την τρέχουσα κρίση, οι σημερινές προτάσεις θα διασφαλίσουν μεγαλύτερη ετοιμότητα και ανταπόκριση κατά τις τρέχουσες και μελλοντικές κρίσεις στον τομέα της υγείας».

«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία όλων των Ευρωπαίων πολιτών» τονίζει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και σημειώνει: «Η πανδημία του κορωνοϊού υπογράμμισε την ανάγκη για μεγαλύτερο συντονισμό στην ΕΕ, πιο ανθεκτικά συστήματα υγείας και καλύτερη προετοιμασία για μελλοντικές κρίσεις. Αλλάζουμε τον τρόπο αντιμετώπισης των διασυνοριακών απειλών για την υγεία.

Σήμερα, αρχίζουμε να χτίζουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, για να προστατεύουμε τους πολίτες με φροντίδα υψηλής ποιότητας σε μια κρίση και να εξοπλίζουμε την Ένωση και τα κράτη μέλη της για την πρόληψη και τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που πλήττουν ολόκληρη την Ευρώπη .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!