Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μ. Σχοινάς: Πολλαπλάσια του πακέτου Μάρσαλ η ενίσχυση της Ελλάδας από την ΕΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Σχοινάς: Πολλαπλάσια του πακέτου Μάρσαλ η ενίσχυση της Ελλάδας από την ΕΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Σχοινάς: Πολλαπλάσια του πακέτου Μάρσαλ η ενίσχυση της Ελλάδας από την ΕΕ

Ποσό άνω του 1,3 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη επταετία, εκτιμάται ότι θα κατανεμηθεί συνδυαστικά στην Κεντρική Μακεδονία ώς το 2027 από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας απόψε στην ανοιχτή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

«Βέβαια, τα ευρωπαϊκά κονδύλια και οι δημόσιες επενδύσεις από μόνες τους δεν φέρνουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Βασική προϋπόθεση είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον για τον ιδιωτικό τομέα: αυτό σημαίνει συνέχεια στη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, με έμφαση στη μείωση του γραφειοκρατικού και λειτουργικού κόστους, και στην αγορά εργασίας, με την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και γενναίες επενδύσεις στις δεξιότητες, ειδικά στις ψηφιακές δεξιότητες» σημείωσε και πρόσθεσε πως γι’ αυτόν τον λόγο, το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης συμπεριλαμβάνει ένα πλέγμα γενναίων μεταρρυθμίσεων σε όλους αυτούς τους τομείς, οι οποίες είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση των πόρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Πλέον, με τα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσμού να έχουν εμβολιαστεί, και με τα πρώτα κονδύλια να ρέουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα βασικά θεμέλια της ανάκαμψης της Ελλάδας και της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν δημιουργηθεί. Το σχέδιο και τους πόρους τους έχουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!