Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σχέδιο Ανάκαμψης: Συνδρομή 100 στελεχών του ιδιωτικού τομέα για τα έργα
[Η Ναυτεμπορική]: Σχέδιο Ανάκαμψης: Συνδρομή 100 στελεχών του ιδιωτικού τομέα για τα έργα

[Η Ναυτεμπορική]: Σχέδιο Ανάκαμψης: Συνδρομή 100 στελεχών του ιδιωτικού τομέα για τα έργα

Λύση στα ενδεχόμενα προβλήματα και τυχόν καθυστερήσεις που μπορεί να προκληθούν λόγω της γραφειοκρατίας στην υλοποίηση των δράσεων, έργων και μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης αναμένεται να δώσουν περίπου 100 στελέχη τα οποία θα προέλθουν από το ιδιωτικό τομέα.

Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα εργαστούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή για 1 με 3 έτη. «Με μια διάταξη δημιουργούμε ομάδα εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, προσωρινά, που θα πηγαίνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες προσωπικού» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε «Και η ίδια η υπηρεσία θα έχει ημερομηνία λήξης, το Μάρτιο του ’27», αποκλείοντας το ενδεχόμενο μονιμοποίησης τους.

Παράλληλα, σε σχετική διάταξη και κατόπιν συνεργασίας με το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα προβλέπεται ότι οι προκηρύξεις θα μπορούν να ελέγχονται δικαστικά πριν προκηρυχθούν, ώστε να υπάρχει νομική ασφάλεια και να μη γίνονται ακυρώσεις με ανθυπο-λεπτομέρειες στην προκήρυξη.

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την κατάθεση τους στην Βουλή, το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στις ιδιωτικές επενδύσεις. Πιο συγκεκριμένα, τα ποσά των δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 12,7 δις. ευρώ μετακυλίονται στον ιδιωτικό τομέα μέσω αναδανεισμού, από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) αλλά και οι εμπορικές τράπεζες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!