Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σχέδιο 30 ημερών για Χριστούγεννα χωρίς lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Σχέδιο 30 ημερών για Χριστούγεννα χωρίς lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Σχέδιο 30 ημερών για Χριστούγεννα χωρίς lockdown

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη

«Όχι» σε μια νέα καραντίνα λέει η κυβέρνηση, εστιάζοντας στην επιτάχυνση των εμβολιασμών για να αποφύγει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων. Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας προκαλούν προβληματισμό -είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μια εβδομάδα πάνω από 500 άτομα έχασαν στη ζωή τους- ωστόσο στόχος είναι να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα που θα αφορούν και τους εμβολιασμένους.

«Το ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού είναι 73%. Θέλουμε να φτάσουμε στο 80%» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςσε συνέντευξη του στη Washington Pos t . Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη σημείωσε πως : «βλέπουμε τώρα μια έξαρση, αλλά πιθανότατα θα δούμε την κορύφωση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου», ενώ υπογράμμισε πως το 90% των ατόμων στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάσχεση της πανδημίας είναι εστιασμένο σε τρία βασικά σημεία:

1.Αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη δόση

2.Ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., με κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς, αλλά και με την προσθήκη των μονοκλωνικών φαρμάκων.

3.Υλοποίηση εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί.

«Η κυβέρνηση έχει χαράξει μια στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας , με στόχο: Να παραμείνουν ανοικτές και πλήρως λειτουργικές η κοινωνία, η εκπαίδευση και η οικονομία, να ελεγχθεί κατά το μάλλον η διασπορά του ιού και να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!