Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Σχέδια για της Google για λανσάρισμα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας στην Αυστραλία
[Η Ναυτεμπορική]: Σχέδια για της Google για λανσάρισμα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας στην Αυστραλία

[Η Ναυτεμπορική]: Σχέδια για της Google για λανσάρισμα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας στην Αυστραλία

Η Google φέρεται να επανεκκινεί σχέδια για λανσάρισμα δικής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας στην Αυστραλία εντός εβδομάδων, σύμφωνα με τοπικό ΜΜΕ που έχει συμφωνήσει να παρέχει υλικό για το εγχείρημα αυτό, καθώς ο κολοσσός των μηχανών αναζήτησης βρίσκεται αντιμέτωπος διεθνώς με επικείμενους νόμους σχετικά με υποχρεώσεις καταβολής πληρωμών για περιεχόμενο.

Όπως αναφέρει το Reuters, το λανσάρισμα του News Showcase, ενδεχομένως από τον επόμενο μήνα, αποτελεί τη νεότερη τακτική στο πλαίσιο μιας «εκστρατείας» της ενάντια στον νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της Αυστραλίας για να αναγκαστεί η εταιρεία να πληρώνει τοπικά ΜΜΕ για περιεχόμενο που εμφανίζεται στη μηχανή αναζήτησής της.

Ο Μίσα Κέτσελ, του The Conversation, δήλωσε την Τετάρτη πως τον πλησίασε η Google για την επανελλίνηση συζητήσεων σχετικά με το λανσάρισμα του News Showcase, το συντομότερο δυνατόν, ίσως και τον Φεβρουάριο. «Συνεργαζόμαστε μαζί τους σε αυτό» πρόσθεσε.

Η Google είχε ανακοινώσει σχέδια για το λανσάρισμα του News Showcase στην Αυστραλία τον προηγούμενο Ιούνιο, υπογράφοντας συμφωνίες με επτά τοπικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το The Conversation, για περιεχόμενο. Το λανσάρισμα αναβλήθηκε, με την εταιρεία να επικαλείται ζητήματα κανόνων, όταν η αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού αρχή της Αυστραλίας δημοσίευσε ένα προσχέδιο του προτεινόμενου κώδικα διαπραγμάτευσης για τα ΜΜΕ.

Όπως γράφει το Reuters, η απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει με το λανσάρισμα φαίνεται να είναι επίδειξη της προθυμίας της Google να προχωρήσει με δικές της συμφωνίες για περιεχόμενο, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για νομοθεσία από την κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!