Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σχέδια για λιγότερους επιβάτες στην ακτοπλοΐα
[Η Ναυτεμπορική]: Σχέδια για λιγότερους επιβάτες στην ακτοπλοΐα

[Η Ναυτεμπορική]: Σχέδια για λιγότερους επιβάτες στην ακτοπλοΐα

Το σενάριο της μείωσης του πρωτοκόλλου των πλοίων έτσι ώστε να μεταφέρονται λιγότεροι επιβάτες και να μη δημιουργείται συνωστισμός είναι ένα από αυτά που εξετάζονται στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων άμυνας απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού.

Στο τραπέζι παραμένει ακόμη και η λύση της απαγόρευσης της διακίνησης επιβατών με πλοία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο λοιμωξιολόγος και ειδικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, δήλωσε ότι τα πλοία δεν μπορεί να ταξιδεύουν και να θυμίζουν Δεκαπενταύγουστο αναφορικά με τον αριθμό επιβατών που μεταφέρουν. Αν και οι πληρότητες στα πλοία είναι 25% χαμηλότερες απ’ ό,τι πέρυσι την ίδια περίοδο, η δήλωση του κ. Τσιόδρα παραπέμπει στην ανάγκη λήψης μέτρων μείωσης της κίνησης, προκειμένου να μη διασπαρεί ο ιός στα νησιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης έχει ζητήσει από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες προτάσεις και στοιχεία αναφορικά με τα δρομολόγια, τα πλοία και τις πληρότητες της περιόδου, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, αλλά και κόστη που θα προκληθούν. Στην όλη ρύθμιση που ετοιμάζεται ένα ερώτημα σημαντικό είναι τι θα γίνει με τους ναυτικούς, καθώς τελικά μπορεί να επιλεγούν λύσεις όπως αποδρομολόγηση κάποιων πλοίων, αλλά και η μη δρομολόγηση ταχύπλοων και γενικότερα επιπλέον πλοίων όπως συνηθίζεται στη «νορμάλ» θερινή περίοδο. Τα θέματα της απασχόλησης των ναυτικών συζήτησε χθες με τον πρόεδρο της ΠΕΠΕΝ Μανώλη Τσικαλάκη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!