Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σαξονία-Άνχαλτ: Το κόμμα της Μέρκελ ανεβαίνει στις ψήφους, νικώντας την ακροδεξιά
[Η Ναυτεμπορική]: Σαξονία-Άνχαλτ: Το κόμμα της Μέρκελ ανεβαίνει στις ψήφους, νικώντας την ακροδεξιά

[Η Ναυτεμπορική]: Σαξονία-Άνχαλτ: Το κόμμα της Μέρκελ ανεβαίνει στις ψήφους, νικώντας την ακροδεξιά

Ο Άρμιν Λάσετ αύξησε τις πιθανότητες να είναι ο διάδοχος της Μέρκελ στην καγκελαρία μετά την αποφασιστική νίκη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο φτωχότερο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ.

Στο τελευταίο εκλογικό τεστ πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο 60χρονος αρχηγός του κόμματος έδειξε ότι μπορεί να καθοδηγήσει επιτυχώς το κόμμα της Μέρκελ σε μια σφιχτή εκστρατεία, αναφέρει το Bloomberg.

Το αποτέλεσμα θα καθησυχάσει τις αμφιβολίες σχετικά με την καταλληλότητά του να ηγηθεί των συντηρητικών στη Γερμανία και να αναλάβει τη το δύσκολο καθήκον να διευθύνει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Το CDU φρέναρε την πτώση του στις πρόσφατες εκλογές την Κυριακή, κερδίζοντας με το 37% των ψήφων στη Σαξονία-Άνχαλτ, ποσοστό πάνω από επτά ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τις τελευταίες εκλογές το 2016, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Η ακροδεξιά, η οποία πίεζε για το προβάδισμα σε μερικές πρόσφατες δημοσκοπήσεις, έπεσε πάνω από τρεις μονάδες για να καταλήξει με ποσοστό 21%.

«Το εθνικό CDU υπό τον Άρμιν Λάσετ έχει τώρα τη δυναμική του», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος στο Berenberg, Χόλγκερ Σμίντινγκ. «Η ανησυχία ότι το Λάσετ ίσως αποτελέσει εμπόδιο και όχι βοήθεια πρέπει να ξεφουσκώσει», πρόσθεσε.

Το διάστημα προς την ψηφοφορία, ο Λάσετ κάλεσε τους ψηφοφόρους στο κρατίδιο να υποστηρίξουν το CDU, λέγοντας ότι είναι σημαντικό να υπερασπιστεί τη δημοκρατία από το αντι-μεταναστευτικό AfD.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!