Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σαπίζουν οι νόμιμες εξαγωγές του Αφγανιστάν
[Η Ναυτεμπορική]: Σαπίζουν οι νόμιμες εξαγωγές του Αφγανιστάν

[Η Ναυτεμπορική]: Σαπίζουν οι νόμιμες εξαγωγές του Αφγανιστάν

Το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν βρίσκεται σε οικονομική παράλυση.

Παρόλο που το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών και οπίου ανθίζει μαζικά, τα ξηρά και φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια και τα σύκα, που αποτελούν τις σημαντικότερες νόμιμες εξαγωγές της χώρας, σαπίζουν στον ήλιο καθώς οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να εξάγουν προϊόντα.

Από το Αφγανιστάν προέρχονται πολλά από τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς που καταναλώνονται στο Πακιστάν και την Ινδία. Μάλιστα οι δύο αυτές χώρες αντιπροσωπεύουν μαζί περίπου το 80% των εξαγωγών του Αφγανιστάν.

Πολλά από τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς προορίζονται για την αγορά Khari Baoli στην ιστορική πόλη του Δελχί. Το Αφγανιστάν είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ξηρών καρπών της Ινδίας, και αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα των συνολικών εξαγωγών στη χώρα, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα προϊόντα αυτά έχουν ιδιαίτερη ζήτηση ενόψει του σημαντικού φεστιβάλ Ντιβάλι της Ινδίας στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι συνέπειες στο εμπόριο φρούτων απεικονίζουν το σοβαρό πλήγμα που υπέστη η οικονομία του Αφγανιστάν από τότε που οι Ταλιμπάν ανέκτησαν τον έλεγχο τον Αύγουστο.

Μεγάλο μέρος των συγκρούσεων που προηγήθηκαν του θριάμβου των μαχητών της ισλαμιστικής ομάδας έλαβαν χώρα γύρω από τα ζωτικής σημασίας για την οικονομία του Αφγανιστάν συνοριακά περάσματα. Την ίδια ώρα, το τραπεζικό σύστημα παραμένει σε αταξία και το σκληρό νόμισμα είναι ανεπαρκές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!