Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Sanofi: Ξεκινά η Φάση ΙΙΙ των δοκιμών του εμβολίου
[Η Ναυτεμπορική]: Sanofi: Ξεκινά η Φάση ΙΙΙ των δοκιμών του εμβολίου

[Η Ναυτεμπορική]: Sanofi: Ξεκινά η Φάση ΙΙΙ των δοκιμών του εμβολίου

Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ξεκινά κλινικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξης εμβολίου κατά της Covid-19, το τελευταίο στάδιο του προγράμματος με στόχο την ολοκλήρωσή του στο τέλος του χρόνου.

Η Sanofi και η βρετανική GSK ξεκινούν διεθνείς δοκιμές Φάσης ΙΙΙ για την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας του υποψήφιου εμβολίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου δέκα ημέρες μετά την ανακοίνωση ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δοκιμών που έδειξαν ότι το εμβόλιο προκαλεί την παραγωγή αντισωμάτων κατά του κορονοϊού στα περισσότερα από τα άτομα που συμμετείχαν.

Οι κλινικές δοκιμές Φάσης ΙΙΙ θα δώσουν την πραγματική εικόνα της αποτελεσματικότητας του εμβολίου αυτού για το οποίο η GSK προμηθεύει το ενισχυτικό συστατικό. Στις δοκιμές θα συμμετάσχουν 35.000 άτομα σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ.

Στο τέλος του 2021 έτοιμο το εμβόλιο

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Sanofi, το εμβόλιο θα πρέπει να είναι έτοιμο στο τέλος του 2021, πράγμα που σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσει έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία των πρώτων εγκεκριμένων εμβολίων κατά της Covid.

Η Sanofi συνάντησε δυσκολίες στην ανάπτυξη του πρώτου της εμβολίου, πράγμα που οδήγησε σε πολύμηνη καθυστέρηση.

«Προσαρμόσαμε την στρατηγική ανάπτυξης του εμβολίου μας κατά τρόπο ώστε να ληφθεί υπ΄όψιν η διαρκής εξέλιξη του ιού και να προληφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν μετά την πανδημία», δηλώνει ο Τομά Τριόμφ, αντιπρόεδρος της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!