Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σαν Φρανσίσκο: Κάλπες για δικαίωμα ψήφου στα 16
[Η Ναυτεμπορική]: Σαν Φρανσίσκο: Κάλπες για δικαίωμα ψήφου στα 16

[Η Ναυτεμπορική]: Σαν Φρανσίσκο: Κάλπες για δικαίωμα ψήφου στα 16

Οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο θα ψηφίσουν τον Νοέμβριο για να καθορίσουν όχι μόνο ποιος θα πρέπει να είναι στον Λευκό Οίκο, αλλά εάν η πόλη θα πρέπει να επιτρέπει στους νέους 16 και 17 ετών να ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές.

Ένα παρόμοιο μέτρο που θεσπίστηκε το 2016 απέτυχε οριακά με 48% των ψήφων, αλλά οι τοπικοί ακτιβιστές και οι διοργανωτές είναι πεπεισμένοι ότι αυτή η φορά θα περάσει.

«Πιστεύω πραγματικά ότι η ψήφος στα 16 θα βοηθήσει τους έγχρωμους του χρώματος στο Σαν Φρανσίσκο να αποκτήσουν τη συνήθεια να ψηφίζουν σε νεαρή ηλικία και πραγματικά να τους παρέχουν την υποστήριξη και τους πόρους που χρειάζονται για να συνεχίσουν να βασίζονται σε αυτήν τη συνήθεια καθώς μεγαλώνουν», είπε ο Crystal Chan, ένας 18χρονος διοργανωτής για το κίνημα «Ψήφος 16 SF» που αγωνίστηκε για να φτάσει το μέτρο στις κάλπες.

Εάν περάσει η πρόταση, το Σαν Φρανσίσκο θα γίνει η πρώτη μεγάλη αμερικανική πόλη που θα δώσει το δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές σε νέους 16 και 17 ετών και ίσως ανοίξει ο δρόμος ώστε να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες πόλεις το παράδειγμα του Σαν Φρανσίσκο.

Αλλά το ερώτημα παραμένει: τι θα βελτιωθεί με τη μείωση της ηλικίας ψήφου κατά μόλις δύο χρόνια;

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!