Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής chipsets σε άλλους κατασκευαστές smartphones
[Η Ναυτεμπορική]: Η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής chipsets σε άλλους κατασκευαστές smartphones

[Η Ναυτεμπορική]: Η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής chipsets σε άλλους κατασκευαστές smartphones

Η Samsung φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης των χρηστών της πλατφόρμας ολοκληρωμένου επεξεργαστή Exynos μέσω της συνεργασίας με άλλους κατασκευαστές έξυπνων κινητών τηλεφώνων, όπως οι Xiaomi και Oppo.
Την υπόθεση αποκάλυψε η κορεατική εφημερίδα Business Korea, η οποία υποστηρίζει ότι υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά προσιτές οικονομικά συσκευές των εν λόγω κινέζων κατασκευαστών που όμως θα “φοράνε” επεξεργαστές Exynos της Samsung.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα τόσο η Xiaomi όσο και η Oppo αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξεύρεση επεξεργαστών σε αριθμούς ικανούς που θα τους επιτρέψουν να επεκτείνουν την παραγωγή τους. Επιπλέον, οι επεξεργαστές Exynos προφανώς καλύπτουν τις απαιτήσεις και σε επίπεδο επιδόσεων των δύο κατασκευαστών.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη κινεζική εταιρεία κατασκευής samrtphones που συνεργάστηκε στον συγκεκριμένο τομέα με την Samsung ήταν η Vivo: το Vivo S6 5G ενσωμάτωνε τον επεξεργαστή Exynos 980, ενώ ο Exynos 880 βρέθηκε στο εσωτερικό του Vivo Y70S. Η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί και με το Vivo X60 το οποίο θα εξοπλιστεί με την ολοκληρωμένη πλατφόρμα επεξεργαστή Exynos 1080.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δύο μελλοντικοί αγοραστές της πλατφόρμας Exynos δεν πρόκειται να την χρησιμοποιήσουν σε συσκευές που θα χαρακτηρίζονταν ναυαρχίδες, δεν θα είναι δηλαδή κορυφαίων επιδόσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!