Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σάμος: Αυτοψίες σε 2.436 κτήρια – 1.500 χρήζουν επανελέγχων, 18 κατεδαφιστέα
[Η Ναυτεμπορική]: Σάμος: Αυτοψίες σε 2.436 κτήρια – 1.500 χρήζουν επανελέγχων, 18 κατεδαφιστέα

[Η Ναυτεμπορική]: Σάμος: Αυτοψίες σε 2.436 κτήρια – 1.500 χρήζουν επανελέγχων, 18 κατεδαφιστέα

Τις αυτοψίες σε κτήρια, στην πόλη και τα χωριά, συνεχίζουν στη σεισμόπληκτη Σάμο κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι και χθες, Πέμπτη, είχαν ελεγχθεί συνολικά 2.436 κτήρια.

Από αυτά, τα 1.500 χρήζουν επανελέγχων και τα 18 έχουν χαρακτηριστεί ως κατεδαφιστέα, ενώ τα υπόλοιπα δεν έχουν πρόβλημα.

Το βράδυ της Πέμπτης, προληπτικά ο δήμος Ανατολικής Σάμου προχώρησε σε οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού από συγκεριμένες περιοχές της πόλεως και μεταφορά των πολιτών σε ξενοδοχεία.

Την ίδια ώρα, με επείγουσα επιστολή του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, καλεί όλους τους δήμους της χώρας να αποστείλουν στο ΥΠΕΝ, το αργότερο ως και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, κατάλογο των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων και κατασκευών, που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων, με αναγραφή της ακριβούς διεύθυνσης αυτών, προκειμένου το υπουργείο σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) να προχωρήσει σε σχετική αυτοψία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!