Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Σακελλαροπούλου: Έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Σακελλαροπούλου: Έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Σακελλαροπούλου: Έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας

Για έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την συνάντησή της με το Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί επισκεψη στην χώρα μας .

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου ανώτατου αξιωματούχου στην Αθήνα μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο κρατών, που υπεγράφη στο Κάιρο τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του Αιγύπτιου ομολόγου του, Σάμεχ Σούκρι.

Χαρακτηρίζοντας «ορόσημο» για τη σχέση των δύο χωρών αλλά και για την ευρύτερη περιοχή την συμφωνία για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, η κ. Σακελλαροπούλου έθεσε το ζήτημα της τουρικής προκλητικότητας.

Αναφερόμενη στην Αίγυπτο ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή μας και πραγματικής ηγέτιδας δύναμης του μουσουλμανικού και του αραβικού κόσμου, η ΠτΔ δήλωσε πως «στη συνάντησή μας θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε διεξοδικά στην παρούσα συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας».

Και συνέχισε αναφερόμενη στα φαινόμενα τρομοκρατίας με θρησκευτική επίφαση που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό. «Θα ήθελα επίσης να συζητήσουμε σχετικά με την πρόσφατη αναζωπύρωση φαινομένων τρομοκρατίας με θρησκευτική επίφαση, ενώ είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι θρησκευτικές αξίες δεν έχουν καμία σχέση με πράξεις εξτρεμισμού», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!