Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ryanair: Εγκαταλείπει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου
[Η Ναυτεμπορική]: Ryanair: Εγκαταλείπει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

[Η Ναυτεμπορική]: Ryanair: Εγκαταλείπει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η Ryanair επιβεβαίωσε ότι θα αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) αυτόν τον μήνα, για να συμμορφωθεί με τους κανόνες ιδιοκτησίας της ΕΕ που ορίζουν την αεροπορική βιομηχανία μετά το Brexit.

Έτσι θα τερματιστεί η εικοσαετής παρουσία του ιρλανδικού αερομεταφορέα στο LSE, ενώ παράλληλα γίνεται ένα από τα πιο ξεκάθαρα παραδείγματα του πώς η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ επηρέασε την αγορά του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση επιβεβαιώνει σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή αυτόν τον μήνα, όταν η ιρλανδική αεροπορική χαμηλού κόστους ανέφερε ζητήματα συμμόρφωσης που συνδέονται με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η Ryanair προειδοποίησε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από το LSE λόγω των κανόνων που προβλέπουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ ανήκουν και ελέγχονται από χώρες της ΕΕ, την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία ή το Λιχτενστάιν.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της περιοχής χρειάστηκε να περιορίσει ορισμένες αγορές μετοχών για να διασφαλίσει ότι ελέγχεται από το εσωτερικό της ΕΕ. Τον Δεκέμβριο του 2020, απαγόρευσε σε πολίτες τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου, να αγοράζουν τις κοινές μετοχές του και περιόρισε τα δικαιώματα ψήφου των κατόχων τους.

«Όπως αναφέρθηκε στα ενδιάμεσα αποτελέσματά μας, και μετά από επακόλουθη δέσμευση μετόχων, η Ryanair αποφάσισε να ζητήσει την ακύρωση της εισαγωγής στο Λονδίνο», ανέφερε την Παρασκευή σε ανακοίνωσή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!