Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία-Συρία: Ρωσική αντιπροσωπεία διεξάγει συνομιλίες με τον Άσαντ
[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία-Συρία: Ρωσική αντιπροσωπεία διεξάγει συνομιλίες με τον Άσαντ

[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία-Συρία: Ρωσική αντιπροσωπεία διεξάγει συνομιλίες με τον Άσαντ

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε σήμερα πως θέλει να επεκτείνει τις οικονομικές και επιχειρηματικές συμφωνίες με τη Μόσχα, τον στενότερο σύμμαχό του, ώστε να μπορέσει η Συρία να αντεπεξέλθει στις οικονομικές κυρώσεις που αντιμετωπίζει.

Ο Άσαντ, ο οποίος έκανε τη δήλωση αυτή στη διάρκεια συνάντησής του στη Δαμασκό με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ και τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε πως θέλει να δει ρωσικές επενδύσεις σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας που είχαν συμφωνηθεί στο παρελθόν και πέτυχαν

Ανώτεροι ρώσοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν σήμερα συνομιλίες στη Δαμασκό με τον Άσαντ, ενώ ο σύρος ηγέτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια οικονομία σε κατάρρευση, η οποία απειλεί να υπονομεύσει τις στρατιωτικές επιτυχίες που είχε με τη βοήθεια της Μόσχας στη σύγκρουση που διαρκεί ήδη δέκα χρόνια στη Συρία.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφθασαν στη Συρία αφού η Μόσχα δήλωσε πως θα υποστηρίξει τη Δαμασκό που αντιμετωπίζει σκληρότερες αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες τιμωρούν ξένες εταιρείες που συναλλάσσονται με συριακές κυβερνητικές οντότητες.

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στη συνάντηση των ρώσων αξιωματούχων με τον Άσαντ. Αξιωματούχοι από τη Συρία και τη Ρωσία έχουν δηλώσει πως οι δύο πλευρές σχεδιάζουν να προωθήσουν τις εμπορικές σχέσεις και θα επανεξετάσουν προγράμματα για την ενέργεια και τα ορυχεία.

«Η Ρωσία γύρισε τα πράγματα υπέρ του Άσαντ και, καθώς το καθεστώς αντιμετωπίζει τώρα τις σοβαρότερες προκλήσεις του, η Μόσχα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από οποιαδήποτε άλλη φορά για να πιέσει περισσότερο τον Άσαντ», λέει ένας δυτικός διπλωμάτης που παρακολουθέι τη Συρία.

Μολονότι ο Άσαντ έχει πλέον ανακτήσει τα περισσότερα από τα εδάφη που είχε χάσει, η οικονομία βρίσκεται σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα πολλοί Σύροι να βρίσκονται στη φτώχεια, καθώς το συριακό νόμισμα έχει χάσει το 80% της αξίας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!