Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Συνελήφθη ο CEO της Group- IB ως ύποπτος για εσχάτη προδοσία
[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Συνελήφθη ο CEO της Group- IB ως ύποπτος για εσχάτη προδοσία

[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Συνελήφθη ο CEO της Group- IB ως ύποπτος για εσχάτη προδοσία

Στην Ρωσία οι αρχές συνέλαβαν τον Ιλιά Σατσκόφ, διευθύνοντα σύμβουλο της κορυφαίας ρωσικής εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Group IB, ως ύποπτο για εσχάτη προδοσία, ο οποίος με απόφαση του δικαστηρίου της Μόσχας τέθηκε υπό κράτηση για διάστημα δύο μηνών.

Ο ίδιος ο Σατσκόφ, που συνελήφθη με την κατηγορία ότι παρέδωσε πληροφορίες σε ξένες μυστικές υπηρεσίες, αρνείται την κατηγορία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή ασφαλείας.

Ρώσοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμερα έρευνα στα γραφεία της Group IB στη Μόσχα ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα να σχολιάσει την σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της.

Η εταιρεία Group IB είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες διαδικτυακής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Ρωσίας. Ασχολείται με την διερεύνηση εγκλημάτων στους τομείς υψηλής τεχνολογίας και διαδικτυακής απάτης, διαθέτει διεθνές πελατολόγιο που περιλαμβάνει τράπεζες, εταιρείες ενέργειας, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, την Interpol, την Europol και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Με τον δικηγόρο του Σατσκόφ δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει επικοινωνία για να σχολιάσει την σύλληψη του και δεν κατέστησ άμεσα σαφές σε τι αφορούσαν οι κατηγορίες εναντίον του.

Η εσχάτη προδοσία τιμωρείται με φυλάκιση έως και 20 ετών. Οι λεπτομέρειες τέτοιων υποθέσεων σπάνια έρχονται στο φως καθ’ ολοκληρίαν πλήρως λόγω του απόρρητου χαρακτήρα τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!