Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Ο Πούτιν ενέκρινε τις προεκλογικές αυξήσεις σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς
[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Ο Πούτιν ενέκρινε τις προεκλογικές αυξήσεις σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς

[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Ο Πούτιν ενέκρινε τις προεκλογικές αυξήσεις σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς

Αυξήσεις στους μισθούς των αστυνομικών και των στρατιωτικών ενέκρινε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Οι επικριτές του να αναφέρουν ότι η ενέργεια αυτή έγινε για να ενισχυθεί η υποστήριξη προς το κυβερνών κόμμα.

Το μέτρο αυτό, το οποίο αναπροσαρμόζει το εισόδημα τους σε ποσοστό υψηλότερο του πληθωρισμού, έρχεται λίγες μέρες πριν οι Ρώσοι προσέλθουν στις κάλπες το τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου, σε μια εκλογική αναμέτρηση στις οποίες αναμένεται να επικρατήσει το κυβερνών κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας» παρά την πτώση της δημοτικότητας του, που οφείλεται στη φθίνουσα πορεία των προδιαγραφών διαβίωσης.

Το διάταγμα του Πούτιν, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, αναφέρει ότι οι μισθοί των αστυνομικών και στρατιωτικών θα αναπροσαρμοσθούν σε ποσοστό υψηλότερο του πληθωρισμού του 2022 και 2023.

Οι αυξήσεις αυτές, οι ακριβείς λεπτομέρειες των οποίων δεν αποσαφηνίζονται στο διάταγμα, βασίζονται σε υποσχέσεις που είχε δώσει τον Αύγουστο ο πρόεδρος Πούτιν κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση του κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας».

Ο πληθωρισμός στη Ρωσία τον περασμένο μήνα έφθασε στο 6,7%, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας που έφθανε το 4%.

Ο Πούτιν τον περασμένο μήνα ενέκρινε μια εφάπαξ πληρωμή 15.000 ρουβλίων ( 174 ευρώ) στους πυροσβέστες, στους αστυνομικούς, στους δικαστικούς και τους στρατιωτικούς, μια κίνηση την οποία το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως μέτρο που αποσκοπεί να καλύψει τις κοινωνικές τους ανάγκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!