Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών προτίθεται να συλλάβει τον Ναβάλνι πριν την εκδίκασή του
[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών προτίθεται να συλλάβει τον Ναβάλνι πριν την εκδίκασή του

[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών προτίθεται να συλλάβει τον Ναβάλνι πριν την εκδίκασή του

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι «υποχρεωμένη» να συλλάβει τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι μόλις αυτός επιστρέψει στην Ρωσία και πριν εκδώσει την απόφαση του το δικαστήριο, το οποίο θα εξετάσει το ζήτημα της μετατροπής της ποινής φυλάκισης με αναστολή που του είχε επιβληθεί σε φυλάκιση.

Συγκεκριμένα η εν λόγω Υπηρεσία κατηγορεί τον Ναβάλνι ότι δεν παρουσιάστηκε ενώπιον της στο τέλος του περασμένου χρόνου, όπως προέβλεπαν οι όροι της ποινής φυλάκισης με αναστολή που του είχε επιβληθεί για υπεξαίρεση.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας αρμόδια για την Μόσχα είναι υποχρεωμένη να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι πριν το δικαστήριο αποφασίσει την μετατροπή της ποινής φυλάκισης με αναστολή σε ποινή φυλάκισης» αναφέρεται σε ανακοίνωση της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας, η τοποθεσία στην οποία βρίσκονταν ο Ναβάλνι παρέμενε άγνωστη. Στις 27 Σεπτεμβρίου άρχισαν «οι πρώτες ενέργειες αναζήτησης του», ενώ στις 29 Δεκεμβρίου «ο καταδικασθείς Ναβάλνι κηρύχθηκε καταζητούμενος και αποφασίσθηκε η λήψη μέτρων για την σύλληψη του».

Σχεδιάζεται η σύλληψή του λαμβανομένων υπόψιν των «κακόβουλων παραβιάσεων των όρων της ποινής φυλάκισης με αναστολή» και «με γνώμονα την αρχή την αμετάκλητης ευθύνης που προβλέπουν οι νόμοι, οι οποίοι είναι ίδιοι για όλους χωρίς εξαίρεση τους πολίτες της Ρωσίας».

Σύμφωνα με την εν λόγω υπηρεσία, ο Ναβάλντ τον τελευταίο χρόνο παραβίασε επανειλημμένα τους όρους αυτούς και τουλάχιστον έξι φορές δεν παρουσιάστηκε ενώπιον της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!